9 Ağustos'ta ataması yapılan oğretmenler, MEB'in guvenlik soruşturmalarını tamamlamasını bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı, 9 Ağustos'ta 20 bin oğretmen ataması yapmıştı.
Guvenlik soruşturmasındaki detaylardan dolayı 1000'e yakın oğretmenin dosyası Bakanlık merkezin goruşunu bekliyor.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, 15 Kasım'da TBMM Plan ve Butce Komisyonunda yaptığı acıklamada, bin civarındaki oğretmenin guvenlik soruşturmalarının bir iki hafta icinde sonuclandırılacağını belirtmişti. Bakan Selcuk konuya ilişkin, tam olarak "En gec iki hafta icinde bitirmeyi planlıyoruz" demişti.
İki haftalık sure doldu ama guvenlik soruşturmaları dosyası hala bitirilemedi. Bakanlık burokratlarının Bakan Ziya Selcuk'un acıklamalarına golge duşurmemesi gerekmektedir.
Diğer taraftan, atanan oğretmenler, Anayasa Mahkemesi kararından dolayı, kendi dosyalarının ne zaman goruşuleceğinin belirsiz hale geldiğini duşunmektedir. Ancak bu değerlendirme doğru değildir. Kamu kurumları şuan icin guvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yonetmeliğinde yer alan hukme binanen guvenlik soruşturmalarını yurutmeye devam etmektedir. Bu konudaki detaylı haber icin tıklayınız.
Bu bağlamda, Milli Eğitim Bakanlığının, goreve başlamak isteyen oğretmenleri daha fazla mağdur etmeden, sorunu cozmesi gerekmektedir.