OSYM, EKPSS tercih kılavuzunu yayımladı. Başvurular 23 Aralık'a kadar alınacak. EKPSS Tercih kılavuzu yayımlandı. Başvurular bugun itibariyle başladı. 23 Aralık'ta sona erecek.
Yayımlanan kılavuz ile Kamuya 165 ilkoğretim, 396 Ortaoğretim, 448 Onlisans, 295 de Lisans mezunu olmak uzere toplamda 1304 engelli memur alınacak.
2019 EKPSS/Kura ile Engelli Kamu Personeli Yerleştirme: Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadrolarına Yerleştirme Yapmak İcin Adaylardan Tercih Alınması
Engelli Kamu Personel Secme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yonetmelik uyarınca OSYM tarafından yapılan Engelli Kamu Personeli Secme Sınavı (EKPSS) sonucları ve kura usulu ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacaktır. Adayların, bu kılavuzda yer alan kadroları tercih edebilmeleri icin, 2016-EKPSS veya 2018-EKPSS'ye girmiş veya 2016-Kura veya 2018-Kura ile yerleştirme icin başvuru yapmış olması gerekmektedir
Adaylar, 2019 EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzuna saat 13.30'dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.
Adaylar tercihlerini 19-23 Aralık 2019 tarihleri arasında OSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 23 Aralık 2019 gunu, saat 23.59'a kadar yapabileceklerdir.
Tercih işlemleri, Ek'te yer alan 2019-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu kurallarına gore OSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri icin kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
OSYM BAŞKANLIĞI
Genel Bilgiler
TABLO-1.İlkokul/Ortaokul/İlkoğretim Mezunlarının Tercihleri Arasında Gosterebileceği Kadrolar
TABLO-2.Ortaoğretim Mezunlarının Tercihleri Arasında Gosterebileceği Kadrolar
TABLO-3.On Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gosterebileceği Kadrolar
TABLO-4.Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gosterebileceği Kadrolar
Ozel Koşullar
İlkoğretim/Ortaokul/İlkokul Mezunları İcin Nitelik Kodları
Ortaoğretim Mezunları İcin Nitelik Kodları
On Lisans Mezunları İcin Nitelik Kodları
Lisans Mezunları İcin Nitelik Kodları
Mezun Olunan Ortaoğretim Alan/Dalı
Mezun Olunan On Lisans Programı
Mezun Olunan Lisans Programı
Dilekce