Başbakan Davutoğlu'nun katılımıyla duzenlenen kura toreninde, bin 670 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamuda istihdam edildi Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı kura toreniyle bin 670 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamuda istihdam edildi.
Calışma ve Sosyal Guvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca bir otelde şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarının istihdamına ilişkin kura toreni gercekleştirildi.
Torenin acılışında konuşan Calışma ve Sosyal Guvenlik Bakanı Suleyman Soylu, programdan once Diyarbakır'da şehit edilen polis memuru Ahmet Kabukcu'nun cenaze torenine katıldıklarını belirterek, torende bir kez daha milletin vakur haline ve ayakta dururken gosterdiği guce şahit olduklarını anlattı.
Duzenlenen programla medeniyetin bahşettiği butun değerlerin gereğini tekrar ispatını ortaya koymaya calıştıklarını ifade eden Soylu, "58. hukumetten bugune kadar, biz ulkemizin zenginliği, ozgurluğu, ayakta kalabilmesi ve yarınlara guclu gidebilmesinin mucadelesini ortaya koymaya calışıyoruz. Bir taraftan hukumetimiz buyuk bir gayret, buyuk bir mucadele ortaya koyuyor ve dunyanın en buyuk 10 devleti olma hedefine doğru ilerliyor. Bir taraftan da aziz milletimiz bu coğrafya uzerinde oynanan oyunlara devletimizle birlikte goğus germeye calışıyor. Sosyal hukuk devletinin gereğini yerine getirmek icin buyuk bir caba sarf etmeye calışıyoruz" diye konuştu.

Soylu, sabah duzenlenen programla bin 950 engelli vatandaşın kamuda istihdamının sağladığını da anımsatarak, engellilerin istihdamının AK Parti hukumetlerinin ortaya koyduğu politikaların en onemli tezahurlerinden biri olduğuna dikkati cekti.
Programa katılan engelli vatandaşların mutluluğunun gozlerinden okunduğunu ifade eden Soylu, "Uygulanan politikalar sayesinde devletimizin kendilerini kucaklamasından dolayı bu vatandaşlarımızın şukran ve minneti var. Burada da bin 670 şehit yakını, gazi ve gazi yakını ile elim kazalarda kaybettiklerimizin yakınlarıyla birlikte yeni bir başlangıcın icerindeyiz" dedi.
- "Hizmetlerin hem takipcisiyiz hem de sonuna kadar arkasındayız"
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu da program oncesinde Diyarbakır'da şehit duşen polis Ahmet Kabukcu'nun cenaze torenine katıldığını belirtti.
Bakan Ramazanoğlu, şehit Kabukcu'nun eşinin "Cok uzun zamandır her gun evden cıkarken akşam sanki donmeyecekmiş gibi vedalaşıp, helalleşip cıkıyordu. Ben her seferinde, 'niye bunu soyluyorsun' diyordum. O da, 'ben her saniyemde şehit olmaya hazırım, sen de hazır ol' diyordu. Dun o haberi aldığım zaman icimden bir şey koptu gitti, her ne kadar bana hazır ol demesine rağmen ben o hazır olmayı hep oteliyormuşum. Şimdi bu gorduklerim ruyamı" sozleriyle duygularını ifade ettiğini aktardı.

Sonrasında gozyaşlarına hakim olamadıklarını anlatan Ramazanoğlu, şehidin kızı Zeynep'in, "Teyze, şehit olmak demek babamın bu yeni gorevi gereği hic gelmemesi mi demek" sorusuna karşılık, "Zeynep'e verecek cevabım, evet o artık Allah'ın yanına gitti, Rabbimizle beraber. Ama gelip gelemeyeceği konusunda bir şey diyemedim" dedi.
Ramazanoğlu, bunların herkesin kalbine, icine dokunan taraflar olduğunu belirtti.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun teror ve teroristlerle ilgili konularla iradesini sıfır toleransla ortaya koyduğunu vurgulayan Ramazanoğlu, "Biz de hukumette kendilerinin gorevli ekibi olarak talimatları doğrultusunda bu hizmetlerin hem takipcisiyiz, hem de sonuna kadar arkasındayız" diye konuştu.
Turkiye ve Turk Milleti'nin kadim bir kulturden geldiğini kaydeden Bakan Ramazanoğlu, bu guc karşısında hic kimsenin duramayacağını herkesin bildiğini aktardı.
Gercekleştirilen kura neticesinde hak sahipleri arasında bulunan toplam 1670 kişinin; 752'si "memur", 895'i "hizmetli" ve 23'u de "surekli işci" kadrolarına atanmaya hak kazanmış olup; hak sahipleri kura sonucunu http://euygulama.dpb.gov.tr/DPB_WEB/SorguSehitGaziAtama.aspx adresinden oğrenebileceklerdir.