Sosyal medya da bircok kullanıcı tarafından gordum ve paylaşmak istedim. Google Kamera kurulumu sırasında hata yaşayan arkadaşlar icin bir video hazırladım.
Belirtmek isterim ki Realme 5 Pro icin sorunsuz calışan birden cok Google Kamera uygulaması var, ben videoda Hypercam olanı gosterdim iclerinde en iyisi diyebiliriz. Uygulama ilk yuklendiğinde tepki vermiyor ancak duzenlediğimiz xml dosyası sayesinde hem doygun renkler hemde neredeyse sıfır noise ile fotoğraf cekilebiliyor.

Neden Google Kamera diye soracak olursanız eğer, GCam gelişmiş yazılımı sayesinde cekilen fotoğraf uzerinde duzenleme yapıyor bir nevi işliyor diyebiliriz. Bu nedenle cihazın kendi kamera uygulamasından daha iyi fotoğraflar cekiyor.

Aşağıdaki fotoğraflar bahsi gecen gcam ile cekildi. Her iki fotoğrafta "[email protected]" ile cekildi, ancak ustteki goruntu
HDR+ Enhanced = Pixel 3 mod 2
Alttaki ise
HDR+ Enhanced = İMX586
Sensor ayarı ile cekildi.

Gorduğunuz uzere sadece bir duzenleme ile iki farklı fotoğraf elde etmiş olduk.
Sizde isterseniz mevcut ayarları kullanabilir ya da kendi zevkinize gore duzenleyebilirsiniz.

Bu iceriği goruntulemek icin ucuncu taraf cerezlerini yerleştirmek icin izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi icin, cerezler sayfamıza bakınız.
Ucuncu taraf cerezlerini kabul et

Hypercam R5P
Gerekli XML dosyası

Kurulum:
Android, DCIM, Download klasorlerinin olduğu bolume "Gcam" adlı klasor acın ve actığınız klasorun icine "Configs" adlı bir klasor acın. İndirmiş olduğunuz xml dosyasını Configs klasorunun icine atın. Hypercam uygulamasını kurun ve gerekli izinleri verin. Uygulamayı actığınızda sensor tepki vermeyecek bunun icin portre yazan yerin altındaki siyah boşluğa iki kez tıklayın karşınıza gelen ekranda restore seceneğine tıklayın.
Cihazla ya da GCam ile ilgili bir sorunuz olursa konu icinde belirtebilirsiniz yardımcı olmak isterim.

Realme 5 Pro icin Telegram'da GCam kanalı actım, guncel GCam ve xml dosyaları paylaşılacaktır takip edebilirsiniz.

Telegram: Contact @realme5progcamtr t.me

Kullanıcının kendi videosunu ve iceriğini paylaşmak Forum kurallarına aykırı ise kaldırılacaktır ancak konunun silinmemesini arz ederim.