Windows 7
Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 7 bir cok yeni ozelliğinin arasında yeni klavye kısayolları da bulunuyor. Lafı cok uzatmadan yeni işletim sisteminin hayatı kolaylaştıran klavye kısayollarına getirmek istiyorum işte tuş kombinasyonları listemiz:
Win+Home: Etkin pencere haric tum pencereleri simge durumuna getirir Win+Boşluk: Tum pencereler şefaflaşır masaustunu gorursunuz Win+Yukarı tuşu: Etkin pencere ekranı kaplar Win+Aşağı tuşu: Eğer ekranı kaplamışsa onceki boyuta getirir/Onceki boyuttan simge durumuna getirir Win+Sol/Sağ tuşu: Pencerinizi monitorun kenarlarına yaslar Win+T: [(T)askbar] Gorev cubuğunda kucuk bir gezinti duzenler bonus olarak pencerelerin onizlemeleri goruntuler Win+P: [(P)resentation] Sunum ekranını secmenize yardım eder Win+G: [(G)adget] Masaustu araclarını one getirir Win[+/-): Buyutecle anında yaklaştırma uzaklaştırma yapar Shift+ Gorev cubuğu oğesine Tıklama: Tıklanılan uygulamadan yeni bir tane daha başlatır
Eskilerden:
Win+Tab : Pencereleri 3D olarak dizer Ctrl+Win+Tab : Yukarıdaki işlemi kalıcı olarak yapar Win+M : [(M)inimize] Tum pencereleri simge durumuna getirir Win+D : [(D)esktop] Masaustunu goruntuler Win+E : [(E)xplorer] Windows gezginini acar Win+R : [(R)un] Calıştır penceresini getirir Win+F : [(F)ind] Arama penceresini getirir Win+R : [(L)ock] Oturumunuzu kilitler