Yuksekoğretim Kurumları Oğrenci Disiplin Yonetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yonetmelik Resmi Gazete
Sayı : 29927
YONETMELİK
Yuksekoğretim Kurulu Başkanlığından:
YUKSEKOĞRETİM KURUMLARI OĞRENCİ DİSİPLİN YONETMELİĞİNDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YONETMELİK
MADDE 118/8/2012 tarihli ve 28388 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yuksekoğretim Kurumları Oğrenci Disiplin Yonetmeliğinin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"a) Oğrenme ve oğretme hurriyetini engelleyici veya yuksekoğretim kurumlarının işleyiş ve huzurunu bozucu eylemlerde bulunmak,"
MADDE 2Aynı Yonetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki (g) bendi eklenmiştir.
"g) Yuksekoğretim kurumundan uzaklaştırma cezası almış olmasına rağmen, bu karara uymamak."
MADDE 3 - Aynı Yonetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki (ğ) bendi eklenmiştir.
"ğ) Soruşturma ile gorevlendirilenleri tehdit etmek."
MADDE 4Aynı Yonetmeliğin 12 nci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(2) Soruşturma acmaya yetkili amirler, soruşturmayı bizzat yapabilecekleri gibi soruşturmacı veya soruşturmacılar tayini suretiyle de yaptırabilirler; gerekli gordukleri takdirde başka bir yuksekoğretim kurumundan soruşturmacı gorevlendirilmesini de talep edebilirler."
MADDE 5 - Aynı Yonetmeliğin 15 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(2) Savunma yapmak uzere gelen kişi, savunmasını sozlu olarak yapabileceği gibi yazılı olarak da sunabilir. Yazılı savunma sunulduktan sonra soruşturmacı oğrenciye ek sorular yoneltebilir."
MADDE 6Aynı Yonetmeliğe aşağıdaki gecici madde eklenmiştir.
"Devam eden disiplin soruşturmaları
GECİCİ MADDE 2 - (1) Bu maddenin yururluğe girdiği tarihten once soruşturmasına başlanmış ancak tamamlanmamış bulunan disiplin soruşturmalarında, bu Yonetmeliğin değiştirilen 15 inci maddesinin ikinci fıkrasının değişiklikten onceki hukmu uygulanır."
MADDE 7Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.