Turkiye İstatistik Kurumu Personeli Gorevde Yukselme ve Unvan Değişikliği Yonetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yonetmelik 5 Ocak 2017 PERŞEMBE
Resmi Gazete
Sayı : 29939
YONETMELİK
Kalkınma Bakanlığı (Turkiye İstatistik Kurumu)'ndan:
TURKİYE İSTATİSTİK KURUMU PERSONELİ GOREVDE YUKSELME VE
UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YONETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YONETMELİK
MADDE 1 - 8/5/2015 tarihli ve 29349 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Turkiye İstatistik Kurumu Personeli Gorevde Yukselme ve Unvan Değişikliği Yonetmeliğinin 4 uncu maddesinin birinci fıkrasının (g) ve (m) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"g) Gorevde yukselme sınavı: Gorevde yukselme suretiyle atanacaklar icin yapılan sınavı,"
"m) Unvan değişikliği sınavı: En az ortaoğretim duzeyinde mesleki veya teknik eğitim sonucu ihraz edilen unvanlara ilişkin gorevlere atanabilmek icin yapılan sınavı,"
MADDE 2 - Aynı Yonetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"c) Gorevde yukselme veya unvan değişikliği yazılı ve sozlu sınavında başarılı olmak,"
MADDE 3 - Aynı Yonetmeliğin 10 uncu maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"Yazılı sınav
MADDE 10(1) Yazılı sınav Kurum tarafından yapılabileceği gibi, Olcme, Secme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanlığına, Turkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitusu Genel Mudurluğune veya yuksekoğretim kurumlarından birisine de yaptırılabilir.
(2) Yazılı sınav, yuz tam puan uzerinden değerlendirilir. Yazılı sınavda en az altmış puan alanlar başarılı sayılırlar."
MADDE 4 - Aynı Yonetmeliğin 11 inci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"Sozlu sınav
MADDE 11(1) Yazılı sınavda en yuksek puan alan adaydan başlamak uzere ilan edilen kadro sayısının beş katına kadar aday sozlu sınava alınır. Son adayla aynı puana sahip olan personelin tamamı sozlu sınava alınır. İlgili personel, sınav kurulunun her bir uyesi tarafından;
a) Sınav konularına ilişkin bilgi duzeyi,
b) Bir konuyu kavrayıp ozetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gucu,
c) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının goreve uygunluğu,
c) Ozguveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,
d) Genel kulturu ve genel yeteneği,
e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere acıklığı,
esas alınarak yuz tam puan uzerinden değerlendirilir. Her uyenin vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması alınarak personelin sozlu sınav puanı tespit edilir. Sozlu sınavda yuz uzerinden en az yetmiş puan alanlar başarılı sayılır."
MADDE 5 - Aynı Yonetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(1) Gorevde yukselme suretiyle ilan edilen boş kadro sayısı kadar atama yapılmasında başarı puanı esas alınır. Başarı puanı, yazılı ve sozlu sınav puanlarının aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle tespit edilir ve Kurum internet/intranet sitesinde ilan edilir."
MADDE 6 - Aynı Yonetmeliğin 14 uncu maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"Unvan değişikliği suretiyle atanma
MADDE 14(1) Bu Yonetmelik kapsamındaki personelin, en az ortaoğretim duzeyinde mesleki veya teknik eğitim sonucu ihraz edilen unvanlara ilişkin gorevlere atanmaları, bu Yonetmelikte belirtilen usul ve esaslar cercevesinde yapılacak unvan değişikliği sınavı sonundaki başarısına gore gercekleştirilir.
(2) Unvan değişikliği yazılı sınavları Kurumca belirlenecek gorev alanları ve atama yapılacak gorevin niteliğine ilişkin konularda yaptırılır. Bu sınavlara katılacaklarda, Kurumda veya oğrenim durumları ile ilgisi bulunmayan gorevlerde belirli sure hizmet yapmış olma şartı aranmaz. Unvan değişikliği sınavı kapsamındaki gorevlere, sadece Kurum personeli başvurabilir.
(3) Bu Yonetmelik kapsamındaki personelden doktora oğrenimini bitirmiş olanlar unvan değişikliği sınavına katılmaksızın oğrenimle ihraz edilen gorevlere atanabilirler.
(4) Bu Yonetmeliğin 13 uncu maddesinde yer alan şartlar unvan değişikliği sınavı sonunda yapılacak atamalar icin de uygulanır.
(5) Unvan değişikliği sınavlarıyla ilgili iş ve işlemleri sınav kurulu yurutur."
MADDE 7 - Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 8 - Bu Yonetmelik hukumlerini Turkiye İstatistik Kurumunun bağlı olduğu Bakan yurutur.