Adalet Bakanlığı Personel Eğitim Merkezleri ve Eğitim Kurulunun Kuruluş ve Gorevleri ile Calışma Usul ve Esasları Hakkında Yonetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yonetmelik 11 Şubat 2017 CUMARTESİ
Resmi Gazete
Sayı : 29976
YONETMELİK
Adalet Bakanlığından:
ADALET BAKANLIĞI PERSONEL EĞİTİM MERKEZLERİ VE EĞİTİM
KURULUNUN KURULUŞ VE GOREVLERİ İLE CALIŞMA USUL VE
ESASLARI HAKKINDA YONETMELİKTE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YONETMELİK
MADDE 1 - 16/11/2015 tarihli ve 29534 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Adalet Bakanlığı Personel Eğitim Merkezleri ve Eğitim Kurulunun Kuruluş ve Gorevleri ile Calışma Usul ve Esasları Hakkında Yonetmeliğin 4 uncu maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde yer alan "Eğitim merkezlerinde" ibaresi "Başkanlık ve eğitim merkezlerince" şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 2 - Aynı Yonetmeliğin 23 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"MADDE 23 - (1) Eğitim Kurulu, Bakanın başkanlığında aşağıdaki uyelerden oluşur:
a) Bakanlık Musteşarı.
b) Teftiş Kurulu Başkanı.
c) Personel Genel Muduru.
c) Ceza ve Tevkifevleri Genel Muduru.
d) Başkan.
e) Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulunun Yargıtay uyeleri arasından sececeği bir uye.
f) Danıştay Başkanlık Kurulunun Danıştay uyeleri arasından sececeği bir uye.
g) Turkiye Adalet Akademisi Eğitim Merkezi Başkanı.
ğ) Yuksekoğretim Kurulunun Turkiye'deki universitelerin eğitim bilimleri alanında gorev yapan oğretim uyeleri arasından sececeği bir uye.
h) Turkiye Barolar Birliği Yonetim Kurulunun en az on beş yıl fiilen mesleği icra etmiş avukatlar arasından sececeği bir uye.
(2) Secimle gelen uyelerin gorev suresi dort yıl olup suresi dolan uyeler tekrar secilebilir.
(3) Secimle gelen uyelerin herhangi bir sebeple uyelikten ayrılması halinde yeni secilecek uye, yerine secildiği uyenin kalan suresini tamamlar."
MADDE 3 - Aynı Yonetmeliğin 24 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan "Eğitim merkezinde" ibaresi "Başkanlık veya eğitim merkezince" şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 4 - Aynı Yonetmeliğin 30 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan "uzman psikolog" ibaresi "psikolog" şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 5 - Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 6Bu Yonetmelik hukumlerini Adalet Bakanı yurutur.