Turkiye Barolar Birliği Adli Yardım Yonetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yonetmelik 14 Nisan 2017 CUMA
Resmi Gazete
Sayı : 30038
YONETMELİK
Turkiye Barolar Birliği Başkanlığından:
TURKİYE BAROLAR BİRLİĞİ ADLİ YARDIM YONETMELİĞİNDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YONETMELİK
MADDE 1 - 30/3/2004 tarihli ve 25418 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Turkiye Barolar Birliği Adli Yardım Yonetmeliğinin 7 nci maddesinin ucuncu fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"Yargıtayda, Bolge Adliye Mahkemelerinde veya Bolge İdare Mahkemelerinde gorulecek duruşmalı işlerde ayrıca, Ankara'ya veya Bolge Mahkemesinin bulunduğu ile gidiş-geliş ucreti odenir. Adli yardımdan yararlananın veya vekilinin talebi halinde Ankara veya Bolge Mahkemesinin bulunduğu il barosundan gorevlendirilecek avukat aracılığı ile duruşma takip edilebilir. Odenecek yol ucreti, 400 kilometreden daha yakın (400 kilometre dahil) mesafeler icin otobus veya birinci sınıf tren bileti; 400 kilometreden daha uzun mesafeler icin ekonomi sınıfı ucak, otobus veya birinci sınıf tren bileti ile kullanılan ulaşım aracının kalkış ve varış istasyonları ile ev, işyeri veya hizmetin verileceği kurum arasındaki transfer icin yapılan mutat giderlerini kapsar. Avukatın ozel aracı ile seyahat etmesi gibi durumlarda odenecek ucret mutat ulaşım araclarına gore belirlenir."
MADDE 2Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 3Bu Yonetmelik hukumlerini Turkiye Barolar Birliği Yonetim Kurulu yurutur.
ESKİ MADDE
Yargıtay'da gorulecek duruşmalı işlerde ayrıca, Ankara'ya gidiş-geliş otobus ucreti odenir. Adli yardımdan yararlananın veya vekilinin talebi halinde Ankara barosundan gorevlendirilecek avukat aracılığı ile Yargıtay'daki duruşma takip edilebilir.