Resmi Gazetede yayımlanan yonetmelik değişikliğine gore, daha once lisans programları arasında yapılabilen cift anadal uygulaması artık onlisans programları arasında da yapılabilecek. Ayrıca bir lisans oğrencisi onlisans programlarında da cift anadal yapabilecek. Onlisans programları arasında da cift anadal yapılabilecek
Resmi Gazetede yayımlanan yonetmelik değişikliğine gore, daha once lisans programları arasında yapılabilen cift anadal uygulaması artık onlisans programları arasında da yapılabilecek. Ayrıca bir lisans oğrencisi onlisans programlarında da cift anadal yapabilecek.
İŞTE YONETMELİK DEĞİŞİKLİKLERİ
9 Haziran 2017 CUMA-Sayı : 30091
Yuksekoğretim Kurulu Başkanlığından:
YUKSEKOĞRETİM KURUMLARINDA ONLİSANS VE LİSANS DUZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GECİŞ, CİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI ESASLARINA İLİŞKİN YONETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YONETMELİK
MADDE 124/4/2010 tarihli ve 27561 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yuksekoğretim Kurumlarında Onlisans ve Lisans Duzeyindeki Programlar Arasında Geciş, Cift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yonetmeliğin 16 ncı maddesinin birinci ve ikinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(1) Aynı yuksekoğretim kurumunda yurutulen onlisans diploma programları ile diğer onlisans programları arasında, lisans programları ile diğer lisans programları veya onlisans programları arasında ilgili bolumlerin ve fakulte/yuksekokul kurullarının onerisi uzerine senatonun onayı ile cift anadal programı acılabilir.
(2) Oğrencilerin ikinci anadal diploma programına kabulu, o programın yurutulduğu ilgili bolumun onerisi uzerine fakulte/yuksekokul yonetim kurulunun onayı ile yapılır."
MADDE 2Aynı Yonetmeliğin 17 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(1) Oğrenci ikinci anadal diploma programına, anadal lisans diploma programında en erken ucuncu yarıyılın başında, en gec ise dort yıllık programlarda beşinci yarıyılın başında, beş yıllık programlarda yedinci yarıyılın başında, altı yıllık programlarda ise dokuzuncu yarıyılın başında, anadal onlisans diploma programında en erken ikinci yarıyılın başında, en gec ise ucuncu yarıyılın başında başvurabilir."
MADDE 3 - Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 4Bu Yonetmelik hukumlerini Yuksekoğretim Kurulu Başkanı yurutur.
ESKİ HUKUMLER
Madde 16(1) Aynı yuksekoğretim kurumunda yurutulen lisans diploma programları arasında ilgili bolumlerin ve fakulte kurullarının onerisi uzerine senatonun onayı ile cift anadal programı acılabilir.
(2) Oğrencilerin ikinci anadal diploma programına kabulu, o programın yurutulduğu ilgili bolumun onerisi uzerine Fakulte Yonetim Kurulunun onayı ile yapılır.
Madde 17(1) (Değişik fıkra: 02.05.201428988 s. R.G. Yon./3. md.) Oğrenci ikinci anadal diploma programına, anadal diploma programının en erken ucuncu yarıyılın başında, en gec ise dort yıllık programlarda beşinci yarıyılın başında, beş yıllık programlarda yedinci yarıyılın başında, altı yıllık programlarda ise dokuzuncu yarıyılın başında başvurabilir.