Karar Sayısı : 2017/10332 Bazı yuksekoğretim kuramlarına bağlı olarak enstitu ve fakultelerin kurulması, kapatılması ve adlarının değiştirilmesi hakkındaki ekli Kararın yururluğe konulması; Milli Eğitim Bakanlığının teklif yazıları uzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30 uncu maddesine gore, Bakanlar Kurulu'nca 13/3/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır.
13/3/2017 TARİHLİ VE 2017/10332 SAYILI
KARARNAMENİN EKİ
KARAR
MADDE 1- (1) Ekli (I) sayılı listede belirtilen yuksekoğretim kuramlarına bağlı olarak karşılarında belirtilen enstitu ve fakulteler kurulmuş, ekli (II) sayılı listede belirtilen yuksekoğretim kurumlan bunyesinde yer alan fakulteler kapatılmıştır.
MADDE 2- (1) Adana Bilim ve Teknoloji Universitesi Rektorluğune bağlı olan Guzel Sanatlar, Tasarım ve Mimardık Fakultesinin adı Mimarlık ve Tasarım Fakultesi olarak değiştirilmiştir.
(2) İstanbul Universitesi Rektorluğune bağlı olan Su Urunleri Fakultesinin adı Su Bilimleri Fakultesi olarak değiştirilmiştir.
(3) istinye Universitesi Rektorluğune bağlı olan iktisadi ve İdari Bilimler Fakultesinin adı iktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakultesi, Mimarlık Fakultesinin adı Mimarlık ve Tasarım Fakultesi olarak değiştirilmiştir.
MADDE 3- (1) Bu Karar yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 4- (1) Bu Karar hukumlerini Bakanlar Kurulu yurutur.

(I) SAYILI LİSTE
S. No
Universite Adı
Kurulan Enstitu veya Fakultenin Adı
1.
Bandırma Onyedi Eylul Universitesi
Muhendislik ve Doğa Bilimleri Fakultesi
2.
Bandırma Onyedi Eylul Universitesi
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakultesi
3.
Haşan Kalyoncu Universitesi
İletişim Fakultesi
4.
İstanbul Teknik Universitesi
Havacılık Enstitusu
5.
İstanbul Teknik Universitesi
Otomotiv Enstitusu
6.
İstanbul Şehir Universitesi
Mimarlık ve Tasarım Fakultesi
7.
Mustafa Kemal Universitesi
Muhendislik Fakultesi
(II) SAYILI LİSTE
S. No
Universite Adı
Kapatılan Fakultenin Adı
1.
Adana Bilim ve Teknoloji Universitesi
Denizcilik Fakultesi
2.
Adana Bilim ve Teknoloji Universitesi
Hukuk Fakultesi
3.
İskenderun Teknik Universitesi
Teknoloji Fakultesi
Karar Sayısı : 2017/10404
Bazı yuksekoğretim kuramlarına bağlı olarak enstitu, fakulte ve yuksekokulların kurulması, kapatılması ve adlarının değiştirilmesi hakkındaki ekli Kararın yururluğe konulması; Milli Eğitim Bakanlığının teklif yazılan uzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30 uncu maddesine gore, Bakanlar Kuralu'nca 29/5/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır.
29/5/2017 TARİHLİ VE 2017/10404 SAYILI
KARARNAMENİN EKİ
KARAR
MADDE 1- (1) Ekli (I) sayılı listede belirtilen yuksekoğretim kuramlarına bağlı olarak karşılarında belirtilen fakulte ve yuksekokullar kurulmuş, ekli (II) sayılı listede belirtilen yuksekoğretim kuramları bunyesinde yer alan yuksekokullar kapatılmıştır.

(2) Sağlık Bilimleri Universitesi Rektorluğune bağlı olarak Ankara İlinde Gulhane Sağlık Bilimleri Fakultesi kurulmuştur.
MADDE 2- (1) Erciyes Universitesi Rektorluğune bağlı olan Gevher Nesibe Tıp Tarihi Enstitusunun adı Gevher Nesibe Genom ve Kok Hucre Enstitusu olarak değiştirilmiştir.
(2) Recep Tayyip Erdoğan Universitesi Rektorluğune bağlı olan Denizcilik Fakultesinin adı Turgut Kıran Denizcilik Fakultesi olarak değiştirilmiştir.
MADDE 3- (1) Bu Karar yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 4- (1) Bu Karar hukumlerini Bakanlar Kurulu yurutur.

(I) SAYILI LİSTE
S. No
Universite Adı
Kurulan Fakulte veya Yuksekokulun Adı
1.
Cumhuriyet Universitesi
Hukuk Fakultesi .
'2.
Haşan Kalyoncu Universitesi
Sağlık Bilimleri Fakultesi
3.
İnonu Universitesi