Kamu İhale Kurumu personeli gorevde yukselme yonetmeliğinde değişiklik YONETMELİK
Kamu İhale Kurumundan:
KAMU İHALE KURUMU PERSONELİ GOREVDE YUKSELME VE UNVAN
DEĞİŞİKLİĞİ YONETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YONETMELİK
MADDE 1 - 1/3/2011 tarihli ve 27861 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kamu İhale Kurumu Personeli Gorevde Yukselme ve Unvan Değişikliği Yonetmeliğinin 4 uncu maddesinin birinci fıkrasının (f) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve (j) bendine "yazılı" ibaresinden sonra gelmek uzere "ve sozlu" ibaresi eklenmiştir.
"f) Gorevde yukselme sınavı: Gorevde yukselme suretiyle atanacakların tabi tutulacakları yazılı ve sozlu sınavı,"
MADDE 2 - Aynı Yonetmeliğin 9 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"MADDE 9 - (1) Gorevde yukselme veya unvan değişikliği suretiyle atanacakların yazılı ve sozlu sınavda başarılı olmaları gerekir."
MADDE 3 - Aynı Yonetmeliğin 16 ncı maddesi başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"Yazılı sınav
MADDE 16 - (1) Yazılı sınav, bu sınava ilişkin konu başlıklarına duyuruda yer verilmek suretiyle, Kurumca belirlenecek konularda yapılır.
(2) Yazılı sınav Kurumca yapılabileceği gibi, Olcme, Secme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanlığına, Turkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitusu Genel Mudurluğune veya yuksekoğretim kurumlarından birine yaptırılabilir.
(3) Yazılı sınav, yuz tam puan uzerinden değerlendirilir. Yazılı sınavda en az altmış puan alanlar başarılı sayılırlar."
MADDE 4 - Aynı Yonetmeliğe 16 ncı maddeden sonra gelmek uzere aşağıdaki madde eklenmiştir.
"Sozlu sınav
MADDE 16/A - (1) Yazılı sınavda en yuksek puan alan adaydan başlamak uzere ilan edilen kadro sayısının beş katına kadar aday sozlu sınava alınır. Son adayla aynı puana sahip olan personelin tamamı sozlu sınava alınır.
(2) Sozlu sınavda ilgili personel, sınav kurulunun her bir uyesi tarafından;
a) Sınav konularına ilişkin bilgi duzeyi,
b) Bir konuyu kavrayıp ozetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gucu,
c) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının goreve uygunluğu,
c) Ozguveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,
d) Genel kulturu ve genel yeteneği,
e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere acıklığı,
esas alınarak yuz tam puan uzerinden değerlendirilir. Her uyenin vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması alınarak personelin sozlu sınav puanı tespit edilir. Sozlu sınavda yuz uzerinden en az yetmiş puan alanlar başarılı sayılır."
MADDE 5Aynı Yonetmeliğin 17 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "sozlu sınava ilişkin hukumleri haric olmak uzere" ibaresi yururlukten kaldırılmış ve ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(2) Unvan değişikliği yazılı sınavı, Kurumca belirlenecek gorev alanları ve atama yapılacak gorevin niteliğine ilişkin konularda, Olcme, Secme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Turkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitusu Genel Mudurluğu veya yuksekoğretim kurumlarından birine yaptırılır."
MADDE 6 - Aynı Yonetmeliğin 18 inci maddesinin birinci fıkrasının ikinci cumlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"Başarı puanı, yazılı ve sozlu sınav puanlarının aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle tespit edilir ve Kurumun resmi internet sitesinde ilan edilir."
MADDE 7 - Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 8 - Bu Yonetmelik hukumlerini Kamu İhale Kurumu Başkanı yurutur.
Yonetmeliğin Yayımlandığı Resmi Gazete'nin
Tarihi
Sayısı
1/3/2011
27861
Yonetmelikte Değişiklik Yapan Yonetmeliklerin Yayımlandığı Resmi Gazete'nin
Tarihi
Sayısı
1-
31/5/2013
28663
2-