Yekta Sarac yeniden YOK Başkanlığına atandı Cumhurbaşkanı Erdoğan, YOK Başkanlığına yeniden Yekta Sarac'ı atadı.
Cumhurbaşkanlığından yapılan acıklama şu şekilde:
Sayın Cumhurbaşkanımız, Yuksekoğretim Kurulu Uyeliğine ve Başkanlığına 2547 sayılı Yuksekoğretim Kanununun 6 ncı maddesinin b/1 bendi ve (c) fıkrası uyarınca, Prof. Dr. M. A. Yekta SARAC'ı yeniden secmişlerdir.
YEKTA SARAC KİMDİR?
Yekta Sarac, 21 Mart 1963 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Aslen Tokat'ın Erbaa kazasının Tanoba koyundendir. Babası Hadis Alimi Muhammed Emin Sarac'dır. Fatih Sarac'ın kardeşidir. Lisans eğitimini 1981-1985 yılları arasında İstanbul Universitesi Edebiyat Fakultesi, Turk Dili ve Edebiyatı Bolumunde tamamladı. 1985'te İstanbul Universitesi Edebiyat Fakultesi Turk Dili ve Edebiyatı, Eski Turk Edebiyatı Anabilim Dalında araştırma gorevlisi oldu.
Aynı universitede 1987-1991 yılları arasında doktora eğitimini aldıktan sonra, 1992'de yardımcı docent, 1994'te docent unvanını kazanan Prof. Dr. Sarac, 2000 yılında profesor oldu. 2005-2006 yıllarında KKTC Doğu Akdeniz Universitesinde gorev yapan Prof. Dr. Yekta Sarac, 19 Ekim 2005'te Bakanlar Kurulu kontenjanından YOK uyeliğine secilerek donemin cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından bu secim onaylanınca YOK Genel Kurul uyesi oldu.
19 Ekim 2010'da YOK uyeliğine ikinci defa secilince bu secimi cumhurbaşkanı Abdullah Gul onaylamış 13 Mart 2008'den itibaren YOK Yurutme Kurulu uyesi ve 21 Ocak 2010'dan itibaren de YOK Başkan Vekilliği gorevini yurutmektedir. Ekim 2013'te 3. defa YOK uyeliğine Bakanlar Kurulu kontenjanından secilmiştir.
Uzmanlık alanları eski Turk edebiyatı, metin şerhi, ve belagat-retorik olan Yekta Sarac'ın basılı 8 kitabı ve pek cok dergide yer alan makaleleri bulunmaktadır.
YOK Başkan olan Prof. Dr. Gokhan CETİNSAYA 6 Kasım 2014 tarihinde, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yuksekoğretim ve akademi dunyası ile ilişkilerinde yardımcı olmak icin Başbakanlık Başmuşavirliğine atanınca; yeni bir başkan secilinceye kadar Prof. Dr. M. A. Yekta Sarac, Yuksek oğretim Kurulu Başkanlığına vekalet etti.

11 Kasım 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından (YOK) Yuksek oğretim Kurulu Başkanlığına atanmıştır.