2017/10547 Turkiye Maarif Vakfına, Genel Butceden ve İlgili Kamu Kurum ve Kuruluşlarından Kaynak Aktarılması Hakkında Karar Karar Sayısı : 2017/10547
Turkiye Maarif Vakfına, genel butceden ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından kaynak aktarılması hakkındaki ekli Kararın yururluğe konulması; Maliye Bakanlığının 20/6/2017 tarihli ve 5504 sayılı yazısı uzerine, 17/6/2016 tarihli ve 6721 sayılı Kanunun 5 inci maddesine gore, Bakanlar Kurulu'nca. 3/7/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır.
3/7/2017 TARİHLİ VE 2017/10547 SAYILI KARARNAMENİN EKİ
KARAR
Amac ve kapsam
MADDE 1- (1) Bu Kararın amacı; yurt dışında insanlığın ortak birikim ve değerlerini esas alarak orgun ve yaygın eğitim hizmetleri vermek ve geliştirmek amacıyla okul oncesi eğitimden universite eğitimine kadar tum eğitim sureclerinde burslar vermek, okullar, eğitim kurumlan ve yurtlar gibi tesisler acmak, yurt ici de dahil olmak uzere bu kuramlarda gorev alabilecek eğitmenleri yetiştirmek, bilimsel araştırmalar ve araştırma-gelıştirme calışmaları yapmak, yayınlar yapmak ve metotlar geliştirmek ve faaliyet gosterdiği ulkenin mevzuatına uygun diğer eğitim faaliyetlerini yurutmek icin 17/6/2016 tarihli ve 6721 sayılı Kanunla kurulan Turkiye Maarif Vakfına, genel butceden ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlanndan aktarılacak kaynak tutanmn belirlenmesidir.
Dayanak
MADDE 2- (1) Bu Karar, 6721 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin ikinci fıkrasına dayanılarak hazırlanmıştır.
Kaynak aktarılması
MADDE 3- (1) Turkiye Maarif Vakfına, Vakfın amaclarını gercekleştirmek icin yapacağı hizmetlerin karşılanmasına yonelik olarak, Milli Eğitim Bakanlığı butcesinden 241 milyon Turk Lirası kaynak aktarılacaktır.
Yururluk
MADDE 4- (1) Bu Karar yayımı tarihinde yururluğe girer.
Yurutme
MADDE 5- (1) Bu Karar hukumlerini Milli Eğitim Bakanı yurutur.