Microsoft'un uzun zamandır merakla beklenen yeni işletim sistemi Windows 7'nin piyasaya cıkmasına cok az bir zaman kaldı. Raflarda yerini almaya hazırlanan yeni işletim sistemi, bireylerin hayatını kolaylaştıran cok sayıda ozelliği ile bilgisayar kullanım alışkanlıklarını tumuyle değiştirecek. Turkiye'nin onde gelen bilişim perakende zincirlerinde ve bilgisayar mağazalarında yerini almaya hazırlanan Windows 7, Microsoft'un gunumuze kadar en fazla ilgi goren işletim sistemi olarak daha şimdiden kayıtlara gecti. Arama motoru Bing'in bulgularına gore web'de 370 milyondan fazla sonuc ureten "Windows 7" sorgusu, bu işletim sistemine olan tuketici ilgisini cok acık bir şekilde yansıtıyor. 22 Ekim'de kullanıcılar ile randevusu olan Windows 7 sayısız gelişmiş ozelliği ile bilgisayar kullanımında yeni bir sayfa acacak.
Oncelikle bilgisayar kullanmayı kolaylaştıran sayısız ozelliği ile herkesin gozdesi olmaya hazırlanan Windows 7, hızı ve performansıyla da kendisinden soz ettirmeye hazırlanıyor. Artık işletim sisteminizin calışma şeklini bilgisayar kullanım alışkanlıklarınıza gore şimdi daha rahat duzenleyebileceksiniz. Windows 7 kullanıcıların bilgisayarlarını kendi kullanım alışkanlıklarına gore calışma şeklini değiştirmelerine izin veriyor ve hatta bu ozgurluğu onlar adına destekliyor.
Windows 7 ile gunluk işleriniz şimdi daha kolay!
Windows 7 kullanıcı arayuzu, kendi dosyalarına veya ağdaki cihazlara ulaşmaya calışan kullanıcıların ihtiyaclarını algılayan ve cabuk yanıt veren bir tasarıma sahip. Windows 7'nin ustun yonlendirme yeteneği, işletim sisteminin acık pencereleri ve gorevleri cok daha iyi yonetmesini sağlıyor. Gorev Cubuğu, Başlat Menusu ve Jump List ile kullanıcılar en sık kullanılan sistem ozelliklerine ve uygulamalara cok daha hızlı erişebiliyorlar. Microsoft, Windows 7 ile arama işlemine hız kazandırdı. Windows 7, bilgisayar, ağ ve İnternet ortamında arama işlemlerini % 38 oranında daha iyi sonuclandırıyor ve en uygun şekilde gruplayarak kullanıcıya sunuyor.
Windows 7 tam istediğiniz gibi calışır!
Windows 7 bilgisayarınızın performansını arttırmak ve boylece daha hızlı ve guvenilir yapmak icin tasarlandı. Uyku moduna gecen Windows 7 sisteminiz ona ihtiyac duyduğu an cok daha hızlı acılıyor. Gunumuzun mobil yaşam tarzını hedefleyen Windows 7 ile ozellikle dizustu bilgisayarlar artık daha uzun sureyle calışabilecek. Yeni işletim sistemi daha uzun pil omru sunarak bağlantısız calışma olanaklarını genişletiyor.
Bu arada daha az uyarı ekranıyla ekran başında kesintisiz calışma imkanı sunan Windows 7 eğlencede sınır tanımayanları ceşitli surprizlerle şaşırtacak. Orneğin, evinizde veya ofisinizde kullandığınız butun cihazları artık Windows 7 cok rahat yonetebilecek. Kullanıcılar, cep telefonu, MP3-calar benzeri taşınabilir medya cihazları, kamera ve yazıcılar gibi PC dışında kullandıkları tum cihazlara Device Stage (Cihaz Platformu) adını taşıyan ve kullanımı son derece kolay bir arayuzle bağlanabilecekler. Windows 7 kullanıcıları tek bir noktadan bağlanabildikleri tum bu cihazları istedikleri gibi bulup duzenleyebilecekler.
Windows 7 yenilikleri destekliyor!
Windows 7 ile ekranda metin secmek veya başka bir işlem yapmak icin artık fare ve klavye ile sınırlı değilsiniz. Multi touch teknolojisi ile ekrana parmaklarınızla dokunarak dosyalara, klasorlerinize ve cihazlara cok cabuk erişebiliyorsunuz.
Daha az tıklama, hızlı arama, kolay goruntuleme ve bağlanma yontemleri ile şimdi yapmak istediklerinizle aranızda cok daha kısa bir mesafe var. Uzaktan medya akışını kullanarak ev bilgisayarınızdaki fotoğraflara, muziğinize ve videolarınıza kolayca erişim sağlayabilirsiniz. PlayTo ile, bilgisayarınızdan ev bilgisayarınıza bağlı olan dijital kameralar ya da Wi-Fi muzik sistemleri gibi medya aygıtlarına kolayca muzik, fotoğraf ve video gonderebilirsiniz. Kitaplıklar, ev ağınıza bağlı aygıtlardaki ve farklı bilgisayarlardaki fotoğraf, muzik ve belgelere kolayca ulaşmanızı sağlar. DirectX® 11 teknolojisi nefes kesen oyun grafiklerini inanılamayacak kadar gercek kılar.
Windows 7 ile gelen Home Group arayuzu, ev kullanıcılarının nerede depolamış olduklarına bakmaksızın evdeki bilgisayarlarda ve mobil cihazlarda bulunan tum muzik, fotoğraf, video ve diğer sayısal iceriğe tek bir noktadan erişmesine imkan veriyor.
Gunumuzun tuketicisi eğlence amaclı bircok farklı arac kullanıyor. Windows 7'nin Play-to (Oynat veya Goster) ozelliği evinizde bulunan bircok elektronik cihaza ulaşarak bu cihazlar uzerindeki muzik, video ve fotoğraf gibi sayısal dosyaları oynatmanızı veya gostermenizi sağlıyor. Windows 7 ile birlikte gelen daha bircok teknoloji, 22 Ekim'den itibaren bilgisayar kullanıcılarına her gun yeni bir keşif turuna cıkma isteği verecek.