Bakanlar Kurulu, Atılım Universitesi, Hasan Kalyoncu Universitesi ve Uskudar Universitelerine tıp fakultesi kurma izni verdi Bakanlar Kurulu, Atılım Universitesi, Hasan Kalyoncu Universitesi ve Uskudar Universitelerine tıp fakultesi kurma izni verdi
İŞTE RESMİ GAZETEDE YAYIMLANAN KARARLAR
2018/11351 İstanbul İlinde Bulunan İstanbul Kavram Meslek Yuksekokulunun Merkezinin İzmir'e Taşınması ve Adının İzmir Kavram Meslek Yuksekokulu Olarak Değiştirilmesi Hakkında Karar
2018/11352 Bazı Yuksekoğretim Kurumlarına Bağlı Olarak Fakulte Kurulması ve Kapatılması Hakkında Karar
Karar Sayısı: 2018/11352
Bazı yuksekoğretim kurulularına bağlı olarak fakulte kurulması ve kapatılması hakkındaki ekli Kararın yururluğe konulması; Milli Eğitim Bakanlığının teklif yazılan uzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30 uncu maddesine gore, Bakanlar Kurulu'nca 5/2/2018 tarihinde kararlaştırılmıştır.
5/2/2018 TARİHLİ VE 2018/11352 SAYILI KARARNAMENİN EKİ KARAR
MADDE 1- (1) Atılım Universitesi Rektorluğune bağlı olarak Tıp Fakultesi, Hasan Kalyoncu Universitesi Rektorluğune bağlı olarak Tıp Fakultesi ve Uskudar Universitesi Rektorluğune bağlı olarak Tıp Fakultesi kurulmuştur.
MADDE 2- (1) Lokman Hekim Universitesi Rektorluğune bağlı olan Muhendislik Fakultesi kapatılmıştır.

MADDE 3- (1) Bu Karar yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 4- (1) Bu Karar hukumlerini Bakanlar Kurulu yurutur.

2018/11394 Aksaray Universitesi Rektorluğu Bunyesinde Bulunan Şereflikochisar Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yuksekokulunun Bağlantısının Değiştirilerek Ankara Yıldırım Beyazıt Universitesi Rektorluğune Bağlanması ve Adı Gecen Yuksekokulun Kapatılarak Ankara Yıldırım Beyazıt Universitesi Rektorluğune Bağlı Olarak Şereflikochisar Uygulamalı Bilimler Fakultesi Kurulması Hakkında Karar
Karar Sayısı: 2018/11394
Aksaray Universitesi Rektorluğu bunyesinde bulunan Şereflikochisar Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yuksekokulunun bağlantısının değiştirilerek Ankara Yıldırım Beyazıt Universitesi Rektorluğune bağlanması ve adı gecen Yuksekokulun kapatılarak Ankara Yıldırım Beyazıt Universitesi Rektorluğune bağlı olarak Şereflikochisar Uygulamalı Bilimler Fakultesi kurulması; Milli Eğitim Bakanlığının 17/1/2018 tarihli ve 1219218 sayılı yazısı uzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 savılı Kanunun ek 30 uncu maddesine gore, Bakanlar Kurulu'nca 5/2/2018 tarihinde kararlaştırılmıştır.