Vergi Denetim Kurulu Yonetmeliğinde değişiklik yapıldı. Buna gore yeterlik sınavında elenen vergi mufettiş yardımcısına tanınan ikinci sınav hakkı sırasında aday sadece sozlu sınav bolumune alınacak Yapılan duzenlemeye gore, yeterlik sınavında başarısız olanlara tanınan ikinci sınav hakkında, adaylar eğer yazlı sınavdan başarılı olmuş ise sadece sozlu bolumune alınacaklar
VERGİ DENETİM KURULU YONETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YONETMELİK
MADDE 131/10/2011 tarihli ve 28101 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Denetim Kurulu Yonetmeliğinin 33/A maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"MADDE 33/A(1) Kurul tarafından yapılan yeterlik sınavlarında başarılı olamayan veya ozursuz olarak bu sınavlara girmeyen Vergi Mufettiş Yardımcılarına, başarılı olamadıkları ya da ozursuz olarak girmedikleri sınavın sonuclarının duyurulduğu tarihten itibaren en az bir yıl daha calışmak ve bu donemde performans değerlendirmesine gore başarılı olmak şartıyla, Başkanlıkca belirlenecek bir tarihte ikinci kez sınav hakkı verilir. Yonetmeliğin 33 uncu maddesinin altıncı fıkrasına gore yeterlik sınavında başarılı olamayanlardan aynı maddenin ucuncu fıkrasına gore yazılı sınavdan başarılı sayılanlar bu yazılı sınav notu gecerli olmak uzere, ikinci sınavda sadece yeterlik sınavının sozlu bolumune alınırlar.
(2) İkinci sınav hakkı bir defaya mahsus olmak uzere verilir."
MADDE 2Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 3Bu Yonetmelik hukumlerini Maliye Bakanı yurutur.
ESKİ HUKUM:
(1) Kurul tarafından yapılan yeterlik sınavlarında başarılı olamayan veya ozursuz olarak bu sınavlara girmeyen Vergi Mufettiş Yardımcılarına, başarılı olamadıkları ya da ozursuz olarak girmedikleri sınavın sonuclarının duyurulduğu tarihten itibaren en az bir yıl daha calışmak ve bu donemde performans değerlendirmesine gore başarılı olmak şartıyla, Başkanlıkca belirlenecek bir tarihte bir defaya mahsus olmak uzere ikinci kez sınav hakkı verilir.