Cumhurbaşkanı kararıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarına Cetin Ali Donmez, Mehmet Fatih Kacır ve Hasan Buyukdede atandı. Cumhurbaşkanı kararıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarına Cetin Ali Donmez, Mehmet Fatih Kacır ve Hasan Buyukdede atandı.
İŞTE 31 TEMMUZ TARİHLİ MUKERRER RESMİ GAZETEDE YAYIMLANAN CUMHURBAŞKANI KARARLARI
-- Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, Cetin Ali DONMEZ'in Atanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 2018/48)
-- Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, Mehmet Fatih KACIR'ın Atanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 2018/49)
-- Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına, Hasan BUYUKDEDE'nin Atanması ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına Bakan Yardımcısı Olarak Gorevlendirilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 2018/50)
CETİN ALİ DONMEZ KİMDİR Dr. Cetin Ali DONMEZ 1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Pertevniyal Lisesi mezunudur. 1989 yılında Boğazici Universitesi Endustri Muhendisliği bolumunde lisans oğrenimini tamamlayan DONMEZ, 1992 yılında aynı universitenin İşletme bolumunden yuksek lisans derecesi, 2006 yılında ise doktora derecesi aldı.
Kariyerine 1990 yılında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Hisse Senetleri Piyasası Mudurluğunde eksper yardımcısı olarak başladı. Piyasanın gelişim aşamasında borsa alım satım işlemlerinin elektronik sisteme geciş aşamasında calıştı, Borsanın bircok projesinde iş analisti olarak gorev yaptı.
İMKB Hisse Senetleri Piyasası'nın ardından 1995 yılındaTakasbank'ta odunc piyasası kuruluş calışmalarında yonetici pozisyonunda gorev aldı.
Cetin Ali Donmez 2001 yılında Turkiye tarihinde ilk defa dovize dayalı vadeli işlem sozleşmelerinin işleme acıldığı donemde İMKB Vadeli İşlemler Piyasası'nın muduru olarak gorev yaptı. Donmez İMKB Risk Yonetim Mudurluğu'nun kurucu genel muduru olarak 2006-2008 yılları arasında gorev yaptı. Donmez, 2008 yılının Nisan ayında Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nda genel mudur ve yonetim kurulu uyesi olarak goreve başlamış ve 2012 yılının Kasım ayına kadar gorevini surdurmuştur. Gorev yaptığı donem Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'ının işlem hacmi ve enstruman ceşitililiği ve marka bilinirliği artmış, ozellikle kurumsallaşmada buyuk aşama kaydedilmiştir. Cetin Ali Donmez'in para ve sermaye piyasaları enstrumanlarını konu alan ceşitli makaleleri yayınlanmıştır, ayrıca muhtelif universitelerde ders ve seminerler vermiştir. Cetin Ali Donmez 2013 yılı başında ise Genel Mudur Yardımcısı olarak Borsa İstanbul'da calışmaya başlamış 2016 yılı Haziran ayında gorevinden ayrılmıştır. Donmez, evli ve iki kız cocuk babasıdır.
MEHMET FATİH KACIR KİMDİR?
1984 yılında İstanbul'da doğdu. Ortaokul ve lise eğitimini İstanbul Erkek Lisesi'nde tamamladı.
2008 yılında Boğazici Universitesi Endustri Muhendisliği'nden onur derecesiyle mezun oldu. Universite eğitimi sırasında oğrenci temsilciliği yaptı, Proje ve Araştırma Kulubu'nun kurucu başkanlığını ustlendi.
Universite mezuniyeti sonrası farklı sektorlerde girişimci olmayı secti. İlk ticari girişimi olan Chocnette Cikolata Turkiye'de en hızlı buyuyen kiosk zinciri oldu ve kısa surede 50 şubeye ulaştı. Diğer bir girişimi Like Film ve Eğlence, Turkiye'nin ilk gercek cekimli 3 boyutlu simulasyon filmlerini yaptı, simulatorler uretti ve milyonlarca turiste İstanbul'u ve Turkiye'yi tanıtan işlere imza attı. Kacır, Outgate markasıyla dijital acıkhava reklamcılığına adım attı. Simulasyon yazılım ve donanımları, artırılmış gerceklik ve sanal gerceklik uygulamaları geliştirmek uzere ar-ge projeleri yuruten M3 Teknoloji'yi kurdu.
Kurucusu ve ortağı olduğu şirketlerde faydalı model ve endustriyel tasarımlar geliştirerek yenilikci uygulamalara imza attı. Ticari hayatın yanında sivil toplum kuruluşlarında da aktif rol aldı. Halen kurucusu olduğu şirketlerde yoneticilik yapan Kacır, evli ve 2 cocuk babasıdır.
HASAN BUYUKDEDE KİMDİR?
1949 yılında Konya'da doğan Hasan Buyukdede, ilk, orta ve lise eğitimini Konya'da yaptı.
İTU Makine ve Ucak Yuksek Muhendisliği'nden 1972 yılında mezun olan Hasan Buyukdede, İngilizce ve Almanca biliyor.
19721974 ile 1975 -1977 yıllarında İmbat Makine Sanayii'nde Uretim Mudurluğu ve Teknik Mudurluk gorevlerinde bulunan Hasan Buyukdede, 1977 yılında Hidromode Hidrolik Makine Sanayi ve Ticaret AŞ firmasını kurdu. İleri teknoloji urunu hidrolik presleri 36 yıldır ureten Hasan Buyukdede, Turkiye'nin onde gelen makine ureticilerinden biridir.
Mustakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MUSİAD) Yonetim Kurulu Uyeliği yapan Hasan Buyukdede, halen Yuksek İstişare Kurulu uyesi olarak calışmalarını yurutuyor.
İTO Meclis Uyeliği ve Meclis Başkan Vekilliği gorevinde bulunan Hasan Buyukdede, şu anda İTO Mesleki Eğitim Komisyonu'nda ve Sanayi Komisyonu'nda gorev yapıyor. TOBB adına İKV Yonetim Kurulu Uyeliği yapan Hasan Buyukdede'nin sosyal aktiviteleri oldukca yoğun. 20042009 yılları arasında Adalet ve Kalkınma Partisi'nden İstanbul Buyukcekmece ilcesi 10'uncu Donem İl Genel Meclisi Uyesi secilen Hasan Buyukdede, 20072009 yılları arasında Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul İl Genel Meclisi Başkanlığı gorevinde bulundu. Hasan Buyukdede, evli ve iki erkek cocuk sahibidir.