Hazine ve Maliye Bakanlığına iki bakan yardımcısı atandı. ... Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 uncu maddeleri gereğince Nureddin NEBATİ atanmıştır.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 uncu maddeleri gereğince Osman DİNCBAŞ atanmıştır.
NUREDDİN NEBATİ KİMDİR?
Nureddin Nebati, 1 Ocak 1964'te Şanlıurfa Viranşehir'de doğdu.
Siyaset Bilimi Uzmanı; İstanbul Universitesi Siyasal Bilgiler Fakultesi Kamu Yonetimi Bolumunu bitirdi. Yuksek lisansını aynı universitenin Sosyal Bilimler Enstitusunde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı. Kocaeli Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusunde Siyaset Bilimi ve Kamu Yonetimi alanında Doktora unvanını aldı.
İş Adamı, Tekstil işiyle uğraştı. Akaryakıt istasyonu işletmeciliği yaptı. MUSİAD Genel Merkez Yonetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu Uyeliğinde bulundu. Halen MUSİAD Yuksek İstişare Heyeti Uyesidir. İstanbul Universitesi Siyasal Bilgiler Fakultesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti, Ensar,Tugva,Onder,Utesav Uyeliği devam etmektedir.
AK Parti 4. Olağan Kongresinde MKYK Uyesi secildi. MYK Uyesi olarak 2014-2015 yılları AK Parti Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak gorev yaptı.
24. Donemde İstanbul, 25. Donemde Şanlıurfa Milletvekili secildi.
Orta duzeyde İngilizce, az duzeyde Arapca bilen Nebati, evli ve 4 cocuk babasıdır.
OSMAN DİNCBAŞ KİMDİR?
Ernst & Young'ın İstanbul ofisinde 1984 yılında denetim asistanı olarak kariyer hayatına başlayan Osman Dincbaş daha sonra ABD Hartford ve New York ofislerine gecerek, ABD'de toplam uc yıl sureyle gorev yapmıştır. 1998 yılında Turkiye'de denetim ortaklığının yanı sıra, Yonetim Danışmanlığı bolumunu kurma gorevini ustlenmiş ve bu bolumu ERP sistemleri (Baan, SAP, Oracle), İş Surecleri Mimarisi ve Risk Yonetimi hizmetlerinde uzmanlaşmış 60 danışmanın gorev aldığı geniş kapsamlı bir hizmet dalına donuşturmuştur. 2002 yılında ise, o tarihte 800 kişiyi aşan ekibi ile 4 ofis uzerinden aktif hizmet sunarak profesyonel hizmetler sektorunde onemli bir başarıya imza atmış olan Ernst & Young Turkiye'de Operasyonlardan Sorumlu Yonetici (COO) olarak atanmıştır. Aynı zamanda, Ernst & Young Guneydoğu Avrupa Bolgesi Yonetim Komitesi Uyesi ve Bolge'nin İnsan Kaynakları Başkanı olarak gorev yapmıştır. 2003 yılı sonunda Ernst & Young Turkiye Genel Mudurluğune terfi eden Osman Dincbaş bu gorevini 2010 yılı sonuna kadar surdurmuştur. 2011 yılı boyunca Pazar ve İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan olarak gorev yapmış ve 2012 yılının Ocak ayında kendi işini kurmak uzere Ernst & Young'dan ayrılmıştır. Osman Dincbaş Ernst & Young'da ust duzey yonetici olarak gorev yaptığı donem boyunca Turkiye'de girişimciliğin teşvik edilmesi ve desteklenmesi yonunde kişisel katkılarda bulunmuş ve Turkiye'de Yılın Girişimcisi Yarışması'nın duzenlenmesinde 8 yıl boyunca aktif bir rol oynamıştır. Bu yarışma iş liderleri, ilgili kamu yetkilileri ve yerel medya tarafından takdirle karşılanmıştır. Osman Dincbaş, 2004-2010 yılları arasında (art arda 3 donem) Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Yonetim Kurulu uyesi olarak gorev yapmış; aynı zamanda, 8 yıl boyunca Genc Başarı Eğitim Vakfı Yonetim Kurulu Başkanlığını yurutmuştur.