Valilik ve Kaymakamlık Birimleri Teşkilat, Gorev ve Calışma Yonetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yonetmelik 12 Eylul 2018 CARŞAMBA
Resmi Gazete
Sayı : 30533
YONETMELİK
İcişleri Bakanlığından:
VALİLİK VE KAYMAKAMLIK BİRİMLERİ TEŞKİLAT, GOREV VE
CALIŞMA YONETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YONETMELİK
MADDE 1 - 8/6/2011 tarihli ve 27958 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Valilik ve Kaymakamlık Birimleri Teşkilat, Gorev ve Calışma Yonetmeliğinin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"c) İdare ve Denetim Mudurluğu,"
MADDE 2 - Aynı Yonetmeliğin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"c) İdare ve Denetim Şefliği: Nufusu elli bin ve uzeri olan ilcelerde,"
MADDE 3 - Aynı Yonetmeliğin 17 nci maddesinin başlığı, birinci fıkrasının ilk cumlesi ve aynı fıkranın (g) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"İdare ve denetim mudurluğunun gorevleri"
"İcişleri Bakanlığının gorev alanına ilişkin olarak İdare ve Denetim Mudurluğunun gorevleri şunlardır:"
"g) Guvenlik korucuları ve gonullu guvenlik korucularıyla ilgili iş ve işlemlerin yurutulmesini sağlamak,"
MADDE 4 - Aynı Yonetmeliğin 25 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan "İl mahalli idareler," ibaresi "İdare ve denetim" şeklinde; "İlce mahalli idareler şefliği," ibaresi "İdare ve denetim şefliği," şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 5 - Aynı Yonetmeliğin 26 ncı maddesinin beşinci fıkrasında yer alan "Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği" ibaresi, "Cumhurbaşkanlığı" şeklinde değiştirilmiş, "Başbakan adına gelen evrak ve" ibaresi ise yururlukten kaldırılmıştır.
MADDE 6 Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 7 - Bu Yonetmelik hukumlerini İcişleri Bakanı yurutur.