Milli Eğitim Bakanlığı İl ve İlce Milli Eğitim Mudurlukleri Yonetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yonetmelik 20 Ekim 2018 CUMARTESİ
Resmi Gazete
Sayı : 30571
YONETMELİK
Milli Eğitim Bakanlığından:
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İL VE İLCE MİLLİ EĞİTİM MUDURLUKLERİ
YONETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YONETMELİK
MADDE 1 - 18/11/2012 tarihli ve 28471 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı İl ve İlce Milli Eğitim Mudurlukleri Yonetmeliğinin 19 uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, aynı fıkraya aşağıdaki bent eklenmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.
"c) İl İzleme Araştırması, PISA, TIMSS, ABİDE vb. ulusal ve uluslararası olcme ve değerlendirme uygulamalarını il duzeyinde yurutmek."
"c) Sınav komisyonunun ve olcme değerlendirme merkezinin sekretarya hizmetlerini yurutmek."
"(2) İl milli eğitim mudurluklerinde il geneli olcme değerlendirme calışmaları ve araştırmaları ile bu kapsamdaki sınav uygulamaları, il milli eğitim mudurluğu olcme, değerlendirme ve sınav hizmetleri şubesi bunyesinde oluşturulan olcme değerlendirme merkezi tarafından yurutulur. İhtiyac gorulmesi halinde ilce milli eğitim mudurluklerinde il geneli olcme değerlendirme araştırmaları ile bu kapsamdaki sınav uygulamaları il milli eğitim mudurluğu olcme değerlendirme merkezi tarafından yurutulur.
(3) İl milli eğitim mudurluğu olcme değerlendirme merkezinin olcme değerlendirme araştırmaları ile bu sınav uygulamalarına ilişkin gorev, yetki ve sorumluluklar Olcme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Mudurluğu tarafından belirlenir."
MADDE 2Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 3Bu Yonetmelik hukumlerini Milli Eğitim Bakanı yurutur.