Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tubitak'a 6 yonetim kurulu uyesi atadı Turkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu Yonetim Kurulu Uyeliklerine Yapılan Atamalar Hakkında Karar (Karar Sayısı: 2018/198)
Cumhurbaşkanlığından:
Karar Sayısı: 2018/198
3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 uncu maddeleri ile 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 586 ncı maddesi gereğince, Turkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Yonetim Kurulu Uyeliklerine ekli listede yer alan kişiler atanmıştır.
23 Ekim 2018
Recep Tayyip ERDOĞAN
CUMHURBAŞKANI
23/10/2018 TARİHLİ VE 2018/198 SAYILI KARARIN EKİ LİSTE
1- Prof. Dr. Mehmed OZKAN
2- Prof. Dr. Metin ORHAN
3- Mehmet İhsan TAŞER
4- Lutfu Haluk BAYRAKTAR
5- Cemal Şeref Oğuzhan OZTURK
6- Aydın UNAL

MEHMET OZKAN, BOĞAZİCİ UNİVERSİTESİ REKTORUDUR
Boğazici Universitesi Rektoru Prof. Dr. Mehmed Ozkan daha once TUBİTAK, Turk Patent ve Marka Kurumu ve Turkiye Bilimler Akademisinde (TUBA) ceşitli gorevlerde bulundu. Akıllı robotlar ve robotik cerrahi ile biyomedikal elektronik alanlarında uzmanlığı bulunan Ozkan, aynı universiteden mezun.
METİN ORHAN YBE DİŞ HEKİMLİĞİ FAKULTESİ DEKANIDIR

Yıldırım Beyazıt Universitesi Diş Hekimliği Fakultesi Dekanı Prof. Dr. Metin Orhan, "Sağlık Ar-Ge'si" konusunda cok sayıda araştırması olan uzman ve patent sahibi bir bilim insanı.
İLHAN TAŞER MEDYASOFT YONETİM KURULU BAŞKANIDIR
Medyasoft Yonetim Kurulu Başkanı ve Genel Muduru İhsan Taşer de bilişim alanında yaptığı calışmalarla biliniyor. Boğazici Universitesi Elektrik Elektronik Muhendisliğinden mezun olan Taşer, halen TUBİTAK'a bağlı TUBİMER İtiraz Kurulu Uyesi olarak gorevine devam ediyor. Bilişim şirketlerinde ust duzey yoneticilik ve girişimcilik yapan Taşer, hızlı tuketim alanında kurumsal yonetişim yetkinliklerine sahip. Taşer, daha once MUSIAD Bilisim Sektor Kurulu Baskanı olarak da gorev yaptı.
HALUK BAYRAKTAR, İHA'LARI GELİŞTİREN BAYKAR'IN YONETİM KURULU BAŞKANIDIR
Milli insansız hava aracları (İHA) geliştiren BAYKAR'ın Genel Muduru olan Haluk Bayraktar, aynı zamanda Turkiye'nin en buyuk sanayi kumelenmesi olan Savunma, Havacılık, Uzay Kumelenmesi-SAHA İstanbul Başkanı ve Turkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mutevelli Heyeti uyesi. ODTU Endustri Muhendisliği mezunu olan Bayraktar, Columbia Universitesinden Finans Muhendisliği alanında yuksek lisans sahibi.

OĞUZHAN OZTURK ARCELİK TEKNOOJİDEN SORUMLU GENEL MUDUR YARDIMCISIDIR
Arcelik Uretim ve Teknolojiden sorumlu Genel Mudur Yardımcısı Cemal Şeref Oğuzhan Ozturk, aynı zamanda TUSİAD Sanayide Donuşum Calışma Grubu Başkanı. Sanayi alanında 35 yılı aşkın suredir profesyonel olarak calışmalar yuruten Ozturk, İTU mezunu ucak ve makine yuksek muhendisi. Ozturk'un Dunya Ekonomik Forumu (WEF) İleri Uretim Sistemleri Calışma Grubu Uyeliği ile Metal Eşya Sanayicileri Sendikası (MESS) Yonetim Kurulu Uyeliği gibi STK gorevleri de bulunuyor.
AYDIN UNAL, ESKİ MİLLETVEKİLİ VE YENİŞAFAK YAZARIDIR
TUBİTAK Yonetim Kurulu uyeliğine atanan Aydın Unal, ODTU Fen Edebiyat Fakultesi Kimya ve Hacettepe Universitesi Eğitim Fakultesi İngiliz Dili Oğretmenliği bolumlerinde okudu. Gazeteci, yazar ve yayıncı olarak uzun yıllar ceşitli kurumlarda calıştı. Başbakan ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı gorevlerinde bulunan Unal, TBMM'nin 25'inci ve 26'ncı donemlerinde Ankara milletvekilliği yaptı.
BAŞKAN HASAN MANDAL GOREVİNE DEVAM EDECEK

TUBİTAK'ın Yonetim Kurulu Başkanı mevcut başkan Prof. Dr. Hasan Mandal oldu. Yaklaşık 7 ay once TUBİTAK Başkanı olarak goreve başlayan Mandal'ın, aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu uyeliği bulunuyor. Daha once Yuksekoğretim Kurulu (YOK) başkanvekili olarak da gorev yuruten Mandal, bir donem Sabancı Universitesi Rektor Yardımcılığını ustlendi. Mandal'ın YOK uyeliği ise devam ediyor.