Aktif İşgucu Hizmetleri Yonetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yonetmelik. AKTİF İŞGUCU HİZMETLERİ YONETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YONETMELİK
MADDE 1 - 12/3/2013 tarihli ve 28585 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Aktif İşgucu Hizmetleri Yonetmeliğine aşağıdaki ek madde eklenmiştir.
"Yuksekoğretim oğrencilerine yonelik TYP uygulaması
EK MADDE 1 - (1) 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yuksekoğretim Kanunu kapsamındaki yuksekoğretim oğrencilerinin (acık oğretim, yuksek lisans ve doktora oğrencileri haric) calışma hayatıyla tanışmalarını sağlamak ve bu kişilere calışma disiplini kazandırmak amacıyla Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylul aylarında, toplumsal faydanın yuksek olduğu alanlarda kamu kurum veya kuruluşlarıyla en fazla uc ay sureyle aşağıdaki alanlarda TYP uygulanabilir:
a) Doğanın korunması.
b) Kulturel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması.
c) Kutuphanelerin bakımı ve duzeni.
c) Kamu kurumlarının kulturel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi.
(2) Bu madde kapsamında uygulanacak TYP'lerde 67 nci maddenin birinci fıkrasının (c) bendi hukmu uygulanmaz.
(3) Katılımcılar bu madde kapsamında uygulanacak TYP'lerden en fazla uc ay yararlanabilir.
(4) Bu madde kapsamında duzenlenen TYP'lerin uygulama suresi icerisinde, dersleri devam eden veya zorunlu staj yapmakta olan kişiler bu programlardan yararlanamaz.
(5) Bu madde kapsamında gercekleştirilecek TYP'lerde 71 inci maddede yer alan on dort gune kadarki ucretsiz izin suresi beş gune kadar şeklinde uygulanır.
(6) Bu madde kapsamında duzenlenecek TYP'lerde uygulama suresi haftada uc gun olmak uzere gunluk sekiz saattir.
(7) Bu madde kapsamında duzenlenecek TYP'lerde 73 uncu maddenin birinci ve ikinci fıkraları hukumleri uygulanmaz. Her bir katılımcıya yapılacak odeme, 4857 sayılı Kanun hukumleri cercevesinde asgari ucret tespit komisyonu tarafından belirlenen gunluk asgari ucret miktarının katılım sağlanan gun sayısı ile carpımı sonucu bulunacak miktardan oluşur. Hafta tatili gunleri ve herhangi bir sebeple katılım sağlanmayan gunler icin herhangi bir odeme yapılmaz."
MADDE 2Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 3 - Bu Yonetmelik hukumlerini Turkiye İş Kurumu Genel Muduru yurutur.
Yonetmeliğin Yayımlandığı Resmi Gazete'nin
Tarihi
Sayısı
12/3/2013
28585
Yonetmelikte Değişiklik Yapan Yonetmeliklerin Yayımlandığı Resmi Gazete'nin
Tarihi
Sayısı
1-
6/11/2014
29167
2-