İl Milli Eğitim Mudurluklerinde yeniden Eğitim mufettişi ve ve eğitim mufettiş yardımcısı calıştırılmasını ongoren Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazetede yayımlandı İl milli eğitim mudurluklerinde eğitim mufettişi ve eğitim mufettiş yardımcısı istihdam edilebilmesine ilişkin duzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.
Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne gore, il milli eğitim mudurluklerinde, her derece ve turdeki orgun ve yaygın eğitim kurumlarının rehberlik, işbaşında yetiştirme, denetim, değerlendirme, inceleme, araştırma ve soruşturma hizmetlerini yurutmek uzere 375 sayılı Kanun Hukmunde Kararname'nin ek 24'uncu maddesi uyarınca eğitim mufettişi ve eğitim mufettiş yardımcısı istihdam edilebilecek.
Eğitim mufettişi ve eğitim mufettiş yardımcıları, mali, sosyal hak ve yardımlar ile diğer ozluk hakları bakımından maarif mufettişi ve maarif mufettiş yardımcılarına denk olacak.
Kararnamedeki bir başka duzenleme ile Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına, eğitim mufettişlerinin calışmalarının koordinasyonu ile rehberlik ve denetim hizmetlerinin yurutulmesinde butunluğu sağlama gorevi verildi.