Gorev suresi dolduğu icin YOK Başkanlığı koltuğunu bırakan Yekta Sarac, Cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığına atandı YOK eski başkanı Yekta Sarac, Cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığına atandı. İşte Resmi Gazetede yayımlanan diğer atama kararnameleri..
ATAMA KARARLARI
-CUMHURBAŞKANLIĞI
Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 12 nci ve 13 uncu maddeleri gereğince Prof. Dr. M. A. Yekta SARAC atanmıştır.
- CEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI
- Mardin Cevre ve Şehircilik İl Muduru Mesut AGRAKCE,
- Zonguldak Cevre ve Şehircilik İl Muduru Pelin Ayşe YAĞIZ,
3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci maddesi gereğince gorevden alınmıştır.
MADEN VE PETROL İŞLERİ GENEL MUDURLUĞU
3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 uncu maddeleri gereğince Maden ve Petrol İşleri Genel Mudurluğu Genel Mudur Yardımcısı Hızır AY gorevden alındı
Maden ve Petrol İşleri Genel Mudurluğu Genel Mudur Yardımcılığına Sami SARIYILDIZ atanmıştır.

GENCLİK VE SPOR BAKANLIĞI
Burdur Genclik ve Spor İl Mudurluğune, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 uncu maddeleri gereğince Orhan KEMERKAYA atanmıştır.
KULTUR VE TURİZM BAKANLIĞI
Bitlis İl Kultur ve Turizm Mudurluğune, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 uncu maddeleri gereğince Ali Fuat EKER atanmıştır.
VAKIFLAR GENEL MUDURLUĞU

- Kutahya Vakıflar Bolge Muduru Ahmet AYDIN,
- Malatya Vakıflar Bolge Muduru Kenan DOĞAN,
3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci maddesi gereğince gorevden alınmıştır.
TURK PATENT VE MARKA KURUMU
Turk Patent ve Marka Kurumu Yonetim Kurulu Uyeliğine, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 uncu maddeleri ile 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 362 nci maddesi gereğince Başkan Yardımcısı Cemil BAŞPINAR atanmıştır.

Turk Patent ve Marka Kurumu Yonetim Kurulu Uyeliğine, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 uncu maddeleri ile 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 362 nci maddesi gereğince Prof. Dr. İsmail KOYUNCU atanmıştır.
ULAŞTIRMA VE ALT YAPI BAKANLIĞI
Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Mudurluğune, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 uncu maddeleri gereğince Salih TAN atanmıştır.
TCDD GENEL MUDURLUĞU
Karar: 2021/373 233 sayılı Kanun Hukmunde Kararnamenin 8 inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 uncu maddeleri gereğince, Turkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları işletmesi Genel Mudurluğu Genel Mudur Yardımcısı ve Yonetim Kurulu Uyesi Bilal TIRNAKCI bu gorevlerinden alınmış
YERİNE
Genel Mudur Yardımcılığına ve Yonetim Kurulu Uyeliğine Turgay GOKDEMİR atanmıştır.
29 Temmuz 2021
Recep Tayyip ERDOĞAN