Antalya'nın Alanya ilcesinde oturan emekli oğretmen Zeki Bozkurt, 54 yıl sonra ilk gorev yeri olan Hakkari'nin Yuksekova ilcesine bağlı Altınbaşak koyu ile ilk ders anlattığı okulu ziyaret etti. Bozkurt, burada hem koyluler ile hem de oğrencileri ile kucaklaşarak duygusal anlar yaşadı. ANTALYA'nın Alanya ilcesinde oturan emekli oğretmen Zeki Bozkurt (79), 54 yıl sonra ilk gorev yeri olan Hakkari'nin Yuksekova ilcesine bağlı Altınbaşak koyu ile ilk ders anlattığı okulu ziyaret etti. Bozkurt, burada hem koyluler ile hem de şimdi 60'lı yaşlarında olan 5 oğrencisi ile kucaklaşıp, duygusal anlar yaşadı.
Turkiye'nin ceşitli kentlerinde gorev yaptıktan sonra 1993 yılında emekliye ayrılıp, Antalya'nın Alanya ilcesine yerleşen 2 cocuk babası Zeki Bozkurt, 2 yıl once Alanya'ya atanan Yuksekovalı Mikail Celik ile tanışınca ilk atandığı gorev yerini de gormek istedi. Okulların yaz tatiline girmesiyle Bozkurt, meslektaşı Celik ile bin 408 kilometre yol katederek Yuksekova'ya 40 kilometre mesafede bulunan Altınbaşak koyune geldi. 1969'da askerlik gorevini yaptığı Sivas'tan yola cıktıktan sonra 3 gun suren ve bir kısmını da yuruyerek ulaştığı Altınbaşak koyune bu kez otomobille gelen Bozkurt, ilk olarak 54 yıl once gorev yaptığı ve şu anda da anaokulu olarak hizmet vermeyi surduren tek katlı, tek derslikli taş binayı ziyaret etti. Bozkurt, burada hem koyluler ile hem de şimdi 60'lı yaşlarında olan 5 oğrencisi ile kucaklaşıp, duygu dolu anlar yaşadı.
'TARİF EDİLEMEZ MUTLULUK'
Bir zamanlar ders anlattığı okulun icini ve cevresini gezen kendisini hatırlayan koylulerle de sohbet eden Bozkurt'u, en cok baktığı eski fotoğraflar huzunlendirdi. Kura cekimi sonucu ağlayarak 'Ben Hakkari'ye gidemem' diyen birisinin yerine Altınbaşak koyune atandığını belirten Zeki Bozkurt, 2 yıl gorev yaptım, cok da iyi yaptım. Cok mutluyum o kadar sevincliyim ki hem buradaki insanları hem cevreyi tanıdım. Unutmadığım icin de yine geldim. Gelir gelmez de oğrencilerim beni, ben de onları tanıdım. Uzun bir suredir buraya gelmek istiyordum. Alanya'da oğretmenlik yapan meslektaşım Mikail Celik ile tanışınca da hemen gelmeye karar verdik. Cok mutluyum. Evlerinde kaldığım, ekmeklerini yediğim, beni 2 yıl boyunca el ustunde tutan guzel dostlar ile tekrar buluşmak; tarif edilmez bir mutluluk yaşattı. 5 oğrencim halen burada. Onlar da torun sahibi olmuşlar. Guzel anıları tekrar yaşadık dedi.
'COK GUZEL ZAMANLARIMIZ OLDU'
Reşit Duşunmez (62) ile Rahim Turgut (61) ise yıllar once kendilerini okutan oğretmenlerini tekrar gordukleri icin buyuk mutluluk yaşadıklarını soyledi. Koyde ciftcilik yaparak gecimini surduren Reşit Duşunmez, 5 cocuğu olduğunu, bunlardan 1'nin doktor olduğunu, diğerlerinin ise İstanbul'da calıştığını soyledi. 6 cocuğu olan Rahim Turgut ise bir kızının anaokulu oğretmeni olduğunu belirterek, Oğretmenimizi gorduğumuz icin cok mutluyuz. Cok guzel zamanlarımız oldu. Okumayı, yazmayı onun sayesinde oğrendik. Tekrar gorup, yine birlikte yemek yiyip, cay ictiğimiz icin cok sevincliyiz. Misafir ettiğimiz icin de ayrıca mutluyuz ve yine gelmesini cok isteriz diye konuştu.