Dunya Okculuk Şampiyonası finalinde Kanadalı rakibi Eric Peters'i mağlup eden milli sporcu Mete Gazoz, dunya şampiyonluğuna ulaştı. Dunya Okculuk Şampiyonası finalinde Kanadalı rakibi Eric Peters'i mağlup eden milli sporcu Mete Gazoz, dunya şampiyonluğuna ulaştı.
Dunya Okculuk Şampiyonası erkekler klasik yay kategorisinde dunya 12 numarası Mete Gazoz ve dunya 1 numarası Brezilyalı Marcus D'Almeida ile karşılaştı.
Milli okcu Mete Gazoz, Brezilyalı rakibini 6-3 yenerek finale yukseldi.
Finalde Eric Peters'ı 6-4 yenen Mete Gazoz, altın madalyaya uzandı.
Bu madalya, aynı zamanda Gazoz'un ilk dunya şampiyonluğu oldu.
Şampiyonayı 1'inci tamamlayarak altın madalyanın sahibi olan Mete Gazoz'un dışında 2'nci ve 3'unculer de madalyalarını aldı.
Kanadalı Eric Peters Gumuş madalyayı kazanırken, Brezilyalı Marcus D'Almeida ise gumuş madalya kazanarak şampiyonayı tamamladı.
"EN İYİSİYDİM, ŞİMDİ DAHA DA İYİ OLDUM"
Olimpiyat Şampiyonluğunun ardından Dunya Şampiyonluğunu da elde eden Mete Gazoz, galibiyetinin ardından acıklamalarda bulundu. Cok mutlu olduğunu ifade eden Mete Gazoz, "Cok da iyi oldu, guzel oldu. Berlin'i cok seviyordum, şimdi daha da cok seviyorum. Anlamı cok buyuk benim icin. Dun kazandığımız takım kotası bence daha onemli bundan. Ben dun ağlamadım finalim var diye ama ağlamak istemiyorum. Bugun gezegenin en iyi okcusu ben oldum, olmaya da devam edeceğim" dedi.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEBRİK ETTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dunya Okculuk Şampiyonası erkekler klasik yay final mucadelesinde rakibini mağlup ederek Dunya Şampiyonu olan Mete Gazoz'u yayımladığı mesaj ile tebrik etti.
Erdoğan, "Dunya Okculuk Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak tum Turkiye'ye buyuk gurur yaşatan, ata sporumuz okculukta adeta destan yazan Mete Gazoz evladımızı canıgonulden tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.
BAKAN BAK'TAN TEBRİK
Genclik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Almanya'nın başkenti Berlin'de duzenlenen Dunya Okculuk Şampiyonası'nda, erkekler klasik yay final mucadelesinde altın madalya kazanarak dunya şampiyonu olan Mete Gazoz'u yurekten kutluyorum. Olimpiyat şampiyonluğunun ardından dunya şampiyonu da olarak bizleri gururlandıran Mete Gazoz'un başarılarının devamını diliyorum. Ay-yıldızlı bayrağımızın dalgalandırılmasında ve İstiklal Marşı'mızın dinletilmesinde emeği gecenlere ulkem ve şahsım adına teşekkur ediyorum."
🇹🇷METE GAZOZ DUNYA ŞAMPİYONU! 🥇
🏹 Hyundai Okculuk Dunya Kupası finalinde 🇨🇦Eric Petersı 6-4 mağlup eden sporcumuz, altın madalyanın sahibi oldu!
Seninle gurur duyuyoruz! 👏
Tebrikler Mete! 👏 pic.twitter.com/U6QVV3IssP
TRT Spor Yıldız (@trtsporyildiz) August 6, 2023