Kocaeli'nin Derince ilcesinde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda meydana gelen patlamada 3'u ağır 12 kişi yaralandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunc, patlamayla ilgili adli soruşturma başlatıldığını bildirdi. İlcenin sahil kesiminde saat 14.40 sıralarında TMO Kocaeli Başmudurluğu liman silosunda henuz belirlenemeyen nedenle patlama oldu.
Yoğun duman ve toz bulutuna neden olan patlama sonucu bolgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.
Patlamada 3'u ağır 12 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekiplerince kentteki hastanelere kaldırıldı.
Patlama sesi Korfez'in bircok kesiminden duyuldu.
Olay yerine gelen AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu yaptığı acıklamada, olayı duyar duymaz bolgeye geldiklerini belirtti.
Golcuk'te olduğunu ve patlama sesini duyduklarını kaydeden Katırcıoğlu, "Hemen bolgeye intikal ettik. Devletin butun organları burada kimseye bir zarar gelmeden sureci yoneteceğiz inşallah. Bizler de olay yerindeyiz. Vali'miz, Belediye Başkanı'mız ve milletvekillerimiz burada gerekli onlemleri alıyoruz. Gecmiş olsun." diye konuştu.
Kocaeli Buyukşehir Belediye Başkanı Tahir Buyukakın da bolgede ekiplerin calışmalarını surdurduğunu bildirdi.
Yaralı sayısının 12'ye cıktığı bilgisini veren Buyukakın, "12 yaralımız var maalesef. Ekiplerimiz calışmalarını surduruyor." dedi.
Buyukakın, ekiplerin gerekeni yaptığını, ilave onlemlerin alındığını aktararak, "Patlama sırasında merkezdeydim, olur olmaz haberini aldım detayları zaman icerisinde oğreneceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Yumaklı, TMO silosundaki patlamaya ilişkin teknik inceleme başlatıldığını acıkladı
Yumaklı sosyal medya hesabından, TMO'nun Derince liman silosunda meydana gelen patlamada yaralananlara Allah'tan acil şifalar dileyerek, şu ifadeleri paylaştı:
"Kocaelili vatandaşlarımıza gecmiş olsun. Patlamayla ilgili teknik inceleme başlatılmış olup, gerekli calışmalar yurutulmektedir."
TMO silosundaki patlamaya ilişkin adli soruşturma başlatıldı
Bakan Tunc, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kocaeli Derince'de Toprak Mahsulleri Ofisine ait siloda meydana gelen patlama ile ilgili olarak gerekli adli soruşturma başlatılmıştır. Elim hadisede yaralanan vatandaşlarımıza gecmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum." ifadesini kullandı.