Muğla'nın Menteşe ilcesinde E.C. adlı genc kızı muayene ettiği sırada cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi'nde gorevli Dr. Ufuk S. tahliye edilirken, genc kıza iftira sucundan kamu davasının acılacağı bildirildi. Cinsel taciz skandalı, Muğla'da yaşandı.
Menteşe'de yaşayan E.C., 4 Ağustos'ta Muğla Eğitim-Araştırma Hastanesi'nde gorevli Dr. Ufuk S.'nin kendisini muayene ettiği sırada cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla polise şikayetci oldu.
E.S., ifadesinde, "Halsizlik ve nefes darlığı şikayetiyle Muğla Eğitim-Araştırma Hastanesi Cocuk Sağlığı ve Hastalıklar Bolumu'ne gittim. Muayene odasında doktor, eldivensiz şekilde goğsume dokundu. İc camaşırımı cıkarmamı istedi. Tepkisiz kalıp, cıkarmayınca kendisi cıkardı. Rahatsız edici şekilde sorular sordu. 'Muayene edeceğim' diyerek cinsel bolgeme eldivensiz şekilde dokundu. Calıştığım kuafore muşteri olarak gelen aynı hastanede gorevli doktor Hulya K.'ya konuyu anlattım. 'Sana bu şekilde muayene yapamaz, polise git şikayetci ol, zaten daha once de hakkında bu tur şeyler duymuştum' demesi uzerine şikayetci oldum" dedi.
Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla polis ekiplerince gozaltına alınıp, 'cinsel istismar' sucundan tutuklanan Dr. Ufuk S.'nin savcılıktaki ifadesi de ortaya cıktı.
'OLAY GUNUNU KISMEN HATIRLIYORUM'

Dr. Ufuk S., ifadesinde 6 yıldır devlet kadrosunda hekim olarak calıştığını anlatıp, "Yaklaşık 1 yıldır da uzman cocuk doktoru olarak gorev yapıyorum. Gorev yaptığım hastanede calışma saatleri değişkenlik gosteriyor. Bazen poliklinik bazen de nobetci hekim olarak gorev yapıyorum. Hakkımda suc duyurusunda bulunan E.C.'yi tanımam ve bilmem. İfadesinde belirtmiş olduğu 4 Temmuz'da cocuk polikliniğinde hizmet vermekteydim. Olay gununu kısmen hatırlıyorum. Cocuğu gorsem şu anda hatırlamam. Olay gunu odaya tek başına girdi. Yakını olup, olmadığını sordum. Dışarıda yakınının olduğunu soyledi. Ancak yakınını cağırmak istemedi. Kendisine şikayetini sorduğumda solunum sıkıntısı olduğunu, nefes almakta zorlandığını ifade etti. Rutin yaptığım şekilde muayene kısmına gecmesini soyledim. Kısa sure sonra hastanın yanına gectim. Solunum sıkıntısı olduğu icin kalbini dinlemek istedim. Bundan dolayı steteskop ile giysisini acmadan kalbini dinleyip, boğazına baktım. Batın muayenesini yapmak icin uzanmasını istedim. Hastanın camaşırını ya da giysisini cıkarmasını istemedim, kendim de cıkarmadım" dedi.
'SUCLAMALARI KABUL ETMİYORUM'

Hastadan bacaklarını kendisine cekmesini ve rutin olarak muayene yaptığını belirten Dr. Ufuk S. "Steteskop ve elle hastanın bağırsak seslerini ve karnını kontrol ettim. Kesinlikle kasık bolgesine mudahalede bulunmadım. Elimde eldiven bulunmuyordu. Cocuklar genelde eldivenden ve onlukten korkuyor. Bunun onune gecmek icin onluk ve eldiven kullanmıyorum. Kendisine herhangi bir cinsel birlikteliği olup olmadığını sordum. Nedeni de eğer boyle bir durum varsa; teşhisin ve tedavinin bu yonde olacağını duşunmemdi. Hastaya başka bir soru yoneltmedim. Kendisine anksiyete bozukluğu, zaturre, kansızlık ya da vitamin eksikliği olabileceğini soyledim. Kan tahlili ve akciğer filmi cektirmesini istedim. İşlemlerin tamamı cok kısa surdu. Muayene sonlandı ve hasta dışarıya cıktı. Suclamaları kabul etmiyorum" diye konuştu.
'ZAMANINDA KENDİSİNİN ASİSTANI OLARAK CALIŞTIM'

Muayene odasının kapısı hicbir şekilde kilitli olmadığını da soyleyen Dr. Ufuk S., "Hasta istediği zaman dışarıya cıkabilir ya da yakını iceriye girebilir. Meslek hayatım boyunca hicbir zaman boyle bir olay ile karşılaşmadım. Adli ve idari soruşturma gecirmedim. Hakkımda beyanda bulunan Dr. Hulya K., gecmiş donemde hocalığımı yapan bir doktordur. Zamanında kendisinin asistanı olarak calıştım. Bu donem icerisinde zaman zaman ters duştuğumuz ve idari olarak birbirimiz hakkında suclamalarda bulunduğum bir doktordur. Doktor Hulya'nın beyanlarını kabul etmiyorum" dedi.
DOKTORA TAHLİYE, GENC KIZA SORUŞTURMA

Hakimlik tarafından mevcut delil durumunun lehine değişmesi nedeniyle Ufuk S.'nin tahliyesine karar verildi.
Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından E.C., hakkında iftira sucundan kamu davasının acılacağı bildirildi.
Doktora cinsel istismardan tutuklama