Malumunuz M$ ın yeni işletim sistemi Windows 7 hakkındaki yaşadığınız sıkıntılar gozlemlediğiniz yenilikler. Programlarda yaşadığınız sıkıntılar, kurulum sureci vsvs hakkındaki izlenimlerinizi burada paylaşalım..
Ben başlıyayım.
x64 Windows 7 Beta Build 7000 Kurdum. Donanım kurulumlarında hic sıkıntı yaşamadım. USB Webcam gibi yazıcı gibi yada Fingerprint sensor gibi donanımları hatasız bir şekilde kurdu. (Vista driverlarıyla kurabildim.). Kurulum yaklaşık 16 dakika surdu T7700 ve 4 GB ram ile.
İlk izlenim :
Gorsellik şahane hibernate modundan pc nin acılması sadece birkac sn. Resource Monitor de son derece ayrıntılandırılmış. Onun dışında UAC nin yonetimi kesinlikle cok cok daha iyi. Ağ Yonetimide hoşuma gitti Vistadaki gibi uğraştırmıyorsunuz bişeyleri paylaşmak icin. Taskbar biraz ilginc. Calışan programlarının duruşunu "Always Combine" olarak ayarladığınızda ozellikle anlık konusmalarda ileti alıp almadığınızı anlamıyorsunuz bile. Yani oncekiler gibi insanın gozunuze bak diye sokmuyor. O sırada başka şeylerle meşgulseniz gormuyorsunuz bile

Kurduğum programlar, oyunlar : Winamp, Firefox, Klite Codec pack, Bs Player, mkv merge, IDM ve NOD32, MSN ve Winrar
Deneyipte Kuramadıklarım : Acronis True Image Home 2009 - Daemon Tools
Kurarken Mavi Ekran Aldığım : Acronis True Image Home 11 -- Onun sayesinde memory dup olayının gayet hızlandığını soyleyebilirim

Guncelleme 1 : Startup Recovery olayı gayet iyi calışıyor. Sistemi 6 7 kere gocerttikten sonra hala calışabilmeside cabası

Guncelleme 2 : Eski suruculeri kullanan (ozellikle sanal surucu ve CD yazma ile alakalı programlar Clone CD Daemon Tools gibi) Programların neredeyse tamamı Windows 7'ı gocertiyor. Kullanacak olanlar uzak dursunlar diyebilirim
Guncelleme 3 : Sanal Surucu icin Ultra ISO kullanıyorum. Gayet başarılı bir şekilde calışıyor. Ayrıca Catia V6 R2009 da x64 de sistemde sorunsuz şekilde calışmakta.
Alıntıdır.