Herkese merhaba şu linkte Sistem yukseltme nelere dikkat edilmeli?
actıgım konu sayesinde Ram i 2+4 şeklinde yukselttim. Fakat ram arızası sebebiyle 4 gb olan ram 2gb duştuğunden bilgisayarcı 32 bit yuklemiş.Sistemde olan 2 gb ramın ustune bugun sipariş ettiğim 4gb ram geldi taktım Ram 6 gb gorunuyor fakat sistem 32 bit oldugu icin bana kullabilir miktarını 3.25 gb olarak gosteriyor. Konuyu biraz araştırdım ve sistemi 64 bite yukseltmem gerektiğini anladım. Nasıl olsa format attıracagım bunu en iyisi kendim bi deneyeyim olursa olur olmazsa yolun sonu 30 tl Bi kac sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim.
1-)4+2 şeklinde 6gb ram yeterlimi yoksa olmuşken tekrar internetten 4gb daha ram sipariş verip 4+4 8 gb mı yapayım. 6 ile 8 arasında ucurum bi fark varmı ?
2-)Araştırmalarım sonucunda tek care format atmakmış fakat izlediğim videolarda windows yukle ekranında ozel Gelişmiş seceneğine tıklıyorlar. ilk başta Yukselt seceneğini kullansam 32 bitten 64 bite yukselmezmi. sıfırdan sistem kuruyormuş gibi formatmı atmam gerekli ?
3-) Normal kullanıcıyım internet oyun falan. Win7 64 bitin bi suru surumu var hangisi yukleyeyim, oyle exel world program falan ugrasmıyorum. Şimdiye kadar hep win7 ultimate vardı,gene ultimatemi yukleyeyim.
4-)Olduda her şeyi halletim sorunsuz bi şekilde kurdum. Windows suruculerini yuklemek zormu?
5-) Yada ver 30 tl attır formatı bilgisayarcıya sende ugraşma bizide uğraştırmamı diyorsunuz
Uzun oldu biraz ama okuyup yardımcı olursanız mutlu olurum.