Ozellikle Vista'nın beklentileri karşılayamaması, Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 7'nin uzerinde buyuk bir baskı yarattı. Uzmanlar ve Vista'dan memnun olmayan kullanıcılar Microsoft'un kendini affettirmek icin Windows 7'yi kullanacağını duşunuyorlar. Bu yuzden de yaklaşık 2 yıldır yeni işletim sistemi hakkında yazılım ciziliyor ama hala yanıtını tam olarak alamadığımız sorular var. İşte kullanıcıların ısrarla Microsoft'tan yanıtlarını beklediği sorulardan bazıları...

İlk soru tabi ki Windows 7'nin ne zaman resmi olarak piyasaya suruleceği. Torrent sitelerine duşen surumunden bahsetmiyoruz tabi ki. Son halini almış ve kullanılmaya hazır surum acaba tam olarak ne zaman satışa sunulacak? Vista'nın piyasaya surulme tarihi ertelenmiş ve pek cok kullanıcı bu yuzden hayal kırıklığına uğramıştı. Ayrıca bir zamanlar Vista'dan ancak 3 yıl sonra yeni işletim sisteminin piyasaya suruleceği acıklaması hala gecerli mi? Cunku eğer bu acıklama gecerliyse Windows 7'ye resmi olarak ancak 2010'un başlarında kavuşabileceğiz demek oluyor.

Vista kullanıcılarına ucretsiz veya cok duşuk ucretle Windows 7 guncellemesi soylentilerinin ardından gercek payı var mı? Eğer varsa bu nasıl ve ne zaman hayata gececek? Pek cok kullanıcı, ozellikle de yeni notebook'larında yuklu gelen Vista'yı kullananlar giderek Windows 7 icin sabırsızlanıyorlar. Acaba bu kullanıcılardan Vista'yı beğenmemiş olanlar, Windows 7 icin hatırı sayılır bir guncelleme ucreti odemeden yeni sisteme geciş yapabilecekler mi?