Film Siteleri icin SEO
Şuphesiz ki film siteleri en sağlam rekabete sahip olan sektorlerden bir tanesi. Film sitelerinde nasıl başarıyı yakalayabiliriz? İndex alan filmlerin ust sıralarda cıkmasını nasıl sağlayabiliriz? Hiti nasıl yakalarız ve nasıl calışma stratejisi uygulamalıyız? Bu gibi soruların cevabını bu yazımızda curuteceğiz.
Film Siteleri icin Site ici SEO
Site ici SEO konusunda film acıklamaları buyuk rol oynamaktadır. 30-40 kelime değil de mumkunse 200-250 kelime kadar acıklama girmelisiniz. Cunku Google 250 kelime altını cok da adam yerine koymuyor. Evet burada diyebilirsiniz, bazı siteler ne acıklama giriyor ne bir şey ama her filmde veya her kategoride ust sıradalar. Bunun cevabı da o sitelerin backlink sayılarının, ceşitliliklerinin ve kalitelerinin cok ileri derecede olmasıdır. Gunde 10-15 fark etmez ne kadar cok o kadar iyi ama bunu zamana yayarak film eklemelisiniz.Her film sitesi sahibinin yaptığı gibi filmleri ayarlayarak zamanlayabilirsiniz. Cunku zamana yayılması guncellik ve sureklilik acısından daha iyi olacaktır. Bu şekilde aksatmadan devam etmeli ve eklediğiniz tum filmleri Google+, Facebook, Twitter gibi sitelerde paylaşmalısınız. Anlattığım gibi istikrarlı bir şekilde boyle devam etmelisiniz.
Site Dışı SEO
Geldik en onemli noktaya. Şunu burada belirtmek istiyorum ki film sitesi ve haber sitesi gibi sektorlerdeki sitelere istediğiniz kadar icerik girin. Hitiniz istediğiniz noktaya ulaşmayacaktır. Cunku sektorde rakip cok fazla olduğu icin anasayfa otoritesi olmayan ve backlink gucu olmayan siteler sıralamalarda alt sıralarda ve alt sayfalarda yer alacaklardır. Buna da şoyle ornek verelim. Film sitesi olarak bir film ekleyelim film orta dereceli bir film olsun o filmi aynı anda 50 tane site ekleyecek ve sizden otoriter olan siteler otomatikmen sizin ust sıranızdan sıralamaya girecektir. Siz 3.-5. sayfalarda olduktan sonra da doğal olarak hit gelmeyecektir.
Site Dışı SEO Etkili Tanıtım Yazısı ve Link İnşaası
Film siteleri icin olmazsa olmaz noktaya geldik. Tanıtım yazısı ve link alımı bu sektor icin yapılması gereken ve buyuk etki yaratan bir SEO adımıdır. Olabildiğince istikrarlı bir şekilde tanıtım yazısı almalıyız. Aldığımız tanıtım yazılarından cıktığımız linkleri coğunlukla anasayfamıza ve domain ismimize yapmalıyız. Geri kalan azınlık kısmını ise filmlere ve kategorilere cıkmalıyız. Mesela ornek olarak verecek olursak site ismimiz www. bigbilisim. com olsun. Coğunlukla cıktığımız linkler www. bigibilisim. com ve bigbilisim.com şeklinde olmalıdır. Bunu yaptığımızda anasayfa otoritemiz ve domain otoritemiz artacaktır. Bu artış da eklediğimiz filmlerin index aldıktan sonra ust sıralardan sıralamaya girmesini sağlayacaktır. Bu şekilde istikrarlı ve surekli şekilde tanıtım yazıları almalıyız. Bunun yanında da azar azar mumkunse sektorumuzun kaliteli ve hitli sitelerinden link alımı yapmalıyız. Hitli, domain otoritesi guclu sitelerden link alımı yapmalıyız. Tum bunların yanında anasayfaya calışmaktan başka yapacağınız adımlar da şunlardır. Anasayfaya nasıl yapıyorsak aynı şekilde aranma hacmi yuksek kategorilere calışma yapmalısınız. Yakın tarihte cıkacak olan sağlam filmleri takip ederek film cıkmadan once o filmlere ozel olarak calışma yapmalısınız. Tum bunları istikrarlı ve duzenli bir şekilde yaptığınız zaman zamanla gunluk 50-100k civarı hit yakalayabilirsiniz.
KAYNAK