"TAHLÝYEMÝ ÝSTÝYORUM"
Ahmet Çelik savunmasýnda, “Olayýn gerçekleþtiði arazi bu olay öncesinde bana aitti. Ben bu arazinin üstüne ev yaptýrdým. Bu evi de Dilek’in üzerine yaptým. Daha sonra aramýzda tartýþmalar baþladý. Beni amcasýnýn oðluna býçaklattýrdý. Olay günü müþtekinin olduðu yere gittiðimde kendisinin çocuðumuzu yurda verdiðini öðrendim. Bunun üstüne aramýzda tartýþma çýktý. Evi yýktýracaðýmý söyledim. Benim elimde herhangi bir kesici alet bulunmuyordu. Tahliyemi istiyorum" dedi.
"BU ADAM ÇIKTIKTAN SONRA BENÝ ÖLDÜRMEYE YEMÝN ETTÝ"
Sanýkla 2008 yýlýnda tanýþtýklarýný dini nikah kýydýklarýný ve 2009 yýlýnda müþterek çocuklarýnýn olduðunu anlatan Dilek Acu yaþadýklarýný aðlayarak anlattý. Acu ifadesinde, “Kendisinden hamileliðimde darp gördüm. Olay tarihlerinden önce kendisi hakkýnda uzaklaþtýrma kararý aldýrdýðým halde gelip sürekli beni rahatsýz ediyordu. Aç kaldým, dayak yedim, hakaret ve küfürlerine maruz kaldý, sabrettim. Kendisi alkol alýyordu. Tedavi göreceðini söylediði için birkaç kez 'Çocuðumun babasýdýr' diye barýþtým. Ama alkolü býrakmayý baþaramadý. Çocuðunun 16 yaþýnda olduðunu söylüyor ama çocuðum 14 yaþýnda. Daha kaçýncý sýnýfta olduðunu bile bilmez. Kendisinden zulümden baþka hiçbir þey görmedim. Bahsettiði arazi de Vakýflar Genel Müdürlüðü’ne ait. Ben orada kiracýyým. Benim týrnaklarýmla yaptýðým barýnak þeklindeki evimi yýktýrtmaya çalýþtý. Çocuðumda bu olaylardan dolayý kalp ritim rahatsýzlýðý ve panik atak baþladý. Ben bu olaylara daha fazla maruz kalmasýn diye yatýlý okula verdim. Bizi bir lokma ekmeðe muhtaç ettiler. Evimin kameralarýný, elektrik panolarýný söktü. Benim, içerisinde delil olan telefonlarýmý kýrdý. Hayatým söz konusu bu adam çýktýktan sonra beni öldürmeye yemin etti. Yedi senedir ne yaþadýðýmý siz bilmiyorsunuz" dedi. Mahkeme sanýðýn tutukluluk halinin devamýna karar vererek duruþmayý erteledi.

"ANNELER ÖLDÜRÜLMESÝN ÇOCUKLAR KÝMSESÝZ KALMASIN"
Duruþma sonrasý gazetecilere açýklamalarda bulunan Dilek Acu, “Ben þimdiye kadar bu kadar desteði hiç görmedim. Ben yalnýzým, kimsesizim diye bu þahýs cesaret aldý bana 7 senedir zulüm etti. Gitmediðim karakol kalmadý. Her gittiðimde 'Dilek yine mi sen geldin, seninle mi uðraþacaðýz. Býktýk artýk' þeklindeki söylemlere maruz kaldým. Biz kadýnlar ayakta durmalýyýz. Bu toplumun yapý taþlarý bizleriz. Sözde kadýnlar korunuyor. Ama uygulamada böyle birþey yok. Gittiðimiz karakol ve mahkemelerde kendimizi ifade edemiyoruz. Hele ki ailemiz, akrabalarýmýz yoksa bunlara daha fazla maruz kalýyorsunuz. Çocuklarýmýz darp görüyor, evimizde basýlýyoruz. Anamýza, babamýza küfür ediliyor. Biz bunlarý yaþýyoruz. Neden? Bu þahsýn tutukluluk halinin devamýna karar verildi. Ancak, yarýn, o bir gün çýktýðýnda benim bu kadar konuþma fýrsatým olmayacak. Bir yerde beni tutup öldürecek. Ben kendime deðil çocuðuma acýyorum. Ben öldükten sonra çocuk esirgeme kurumunda yetiþecek. Kimsesiz ve annesiz yaþamasýný istemiyorum. Anneler öldürülmesin çocuklar kimsesiz kalmasýn" þeklinde konuþtu.

ÝDDÝANAMEDEN
Ýstanbul Cumhuriyet Baþsavcýlýðý’nca hazýrlanan iddianamede, þüpheli Ahmet Çelik ile müþteki Dilek Acu’nun geçmiþ dönemde beraber yaþadýklarý, 1 çocuklarýnýn bulunduðu, 2022 yýlýnda ayrýldýklarý ve belirlenemeyen bir sebeple aralarýn husumet oluþtuðu anlatýldý. Çelik’in 5 Haziran 2023’de hakkýnda uzaklaþtýrma kararý verilen müþtekinin evine geldiði, býçaklarý birbirine sürterek tehditte bulunduðu kaydedildi. Hazýrlanan iddianamede þüpheli Ahmet Çelik’in ‘Silahla tehdit’, ‘Hakaret’ ve ‘Israrlý takip’ suçlarýndan zincirleme þekilde toplamda 3 yýl 9 ay 20 günden 12.5 yýla kadar hapis cezasýna çarptýrýlmasý talep edildi.