Alýntý Metni

Yiðit’in anne ve babasý mühendisti ancak o ve kardeþini sanata ilgi duymaya yönlendirdiler. Çin’de yaþadýklarý dönemde çocuklarýyla oyun oynamak yerine aldýklarý küçük ev kamerasýyla kýsa filmler çektiler. Yiðit’in sinemaya olan bu ilgisi günden güne katlanarak arttý. Lisede ise doruk noktasýna ulaþtý. Yurt içi ve dýþýnda sinema ile ilgili eðitim programlarýna katýldý. Çok sayýda film izleyerek bu konuda kendini geliþtirdi ve sinemaya olan merakýný 12 film çekerek tecrübeye dönüþtürdü. Matematiði çok iyi olan Yiðit’in diðer bir tutkusu astrofizikti.
DÜNYANIN EN ÖNEMÝ ÜNÝVERSÝTELERÝNDEN KABUL ALDI
Koç Lisesi'ni birincilikle bitiren Yiðit, Stanford ve Harvard üniversitelerinden tam burslu olarak kabul aldý. Yiðit; matematik, fen ve fizikte çok iyiydi ancak kendini sosyal anlamda da geliþtirmek istiyordu. Felsefe, sosyoloji ve psikoloji konularýnda Harvard Üniversitesi çok daha donanýmlýydý. Bu nedenle sosyal bilimler alanýnda daha kuvvetli olan Harvard’ý seçti. Böylelikle Yiðit 2018 yýlýnýn eylül ayýnda ilk defa Amerika’ya gitti. Üniversitede ilk iki sene esneklik tanýyorlardý. Yani bölüm seçme zorunluluðu yoktu. Ancak yine bir departmandan dersler almak gerekiyordu. Yiðit, görsel sanatlar ve film bölümünden dersler aldý. Bu dersler daha çok belgesel çekimi üzerineydi.
AKADEMÝK BAÞARILARI DJ’LÝK TUTKUSUNUN ÖNÜNE GEÇEMEDÝ
Bu dönemde Yiðit’in kafasýnda ileriye dönük düþünceler yavaþ yavaþ belirlenmeye baþladý. Ýleride yapacaðý kariyerinde daha güvenilir bir B planýna ihtiyacý olacaksa bunun daha bilim aðýrlýklý olmasýnda fayda vardý. Bu neden psikoloji ve nöroloji dersleri alýyordu. 2018 yýlýnda okuldaki öðrenciler arasýnda beyni anlamak çok popülerdi. Ayný zamanda yapay zeka gündemdeydi. Yiðit, bu dönemde nöroloji derslerine merak sardý ve üniversiteden nöroloji ana dal, film yan dal olacak þekilde 4 üzerinden 3.94 ortalamayla mezun oldu. Ancak bu akademik baþarýlar Yiðit’in DJ’lik tutkusunun önüne geçemeyecekti.
Alýntý Metni

‘HEDEFÝM, KENDÝ MÜZÝK MARKAMI YARATMAK’
Yiðit için sahnede olmak, müziði kontrol edip insanlara farklý bir deneyim yaþatmak çok heyecan vericiydi. Bu nedenle etkinlikte kim DJ arýyorsa 'Ben varým' dedi. Kulaktan kulaða yayýlan bu durum kampüste ününün artmasýný saðladý. Bu dönemde ayrýca müzik prodüksiyonluðu eðitimi aldý, kendini piyanoda geliþtirdi. Þu sýralarda kendi müziklerimi üretmeye çalýþtýðýný söyleyen Yiðit, “Hedefim, kendi müzik markamý yaratmak, kendi müziklerimi yapýp çalmak istiyorum. Kaðýt üzerinde çok baþarýlý olduðum görülüyor ama ben asýl istediðim alanlarda yani müzikte çok baþarýlý olduðumu düþünmüyorum. Bu konuda kendimi daha da geliþtirmem gerekiyor. New York’a gidip çalýþmaya baþladýðýmda daha iyi fýrsatlar bulabileceðime inanýyorum” dedi.
‘ÇOK YÖNLÜ BÝRÝ OLMAMDA AÝLEMÝN KATKISI ÇOK BÜYÜK’
Peki, Yiðit’in bu kadar baþarýlý olmasýnýn sýrrý ne? Bu konu üzerine çok düþündüðünü söyleyen Yiðit, sözlerine þöyle devam etti:
Alýntý Metni