Ýzmir'de yaþayan gelinlik tasarýmcýsý Belma Ateþ, (53) Volkan Y. ile kardeþinin çevre esnafýyla birlikte WhatsApp mesajlaþma platformunda eðlence amaçlý bir grupta yer aldýklarýný öðrendi.

Tesadüfen grupta þahsýna ait fotoðraflarýn paylaþýldýðýný gören Ateþ, esnaftan birinin telefonundan fotoðraflarýn altýna yazýlan yazýlarý okudu. Kardeþiyle olan fotoðrafýnýn altýna 'Bunlarýn en büyük çýlgýnlýðý çýrýlçýplak kaftanla koþmak olur' yazýldýðýný gören Ateþ, siyasetçi Deniz Baykal ile aný olarak çektirdiði bir fotoðrafýn da grupta paylaþýldýðýný gördü.

Karþýlaþtýðý mesajlar nedeniyle hayrete düþen Ateþ þikayetçi oldu. Ateþ, þikayet dilekçesine WhatsApp grubundaki yazýþmalarýn ve paylaþýlan fotoðraflarýn ekran görüntülerini de ekledi.

Bu yöntemle Antalya'daki 5 yýldýzlý otellerde bedava yiyip, içiyorlar!

'KIZIMLA OLAN FOTOÐRAFIMIN PAYLAÞILDIÐINI GÖRDÜM'

Grubun varlýðýndan daha önce haberdar olduðunu anlatan Ateþ, "Grubun varlýðýný daha önce esnaf arkadaþlarýn 'bir grupta geyik yapýyoruz' demelerinden biliyordum ama içeriðinin böyle olduðunu hiç tahmin etmiyordum. Abuk sabuk þeyler paylaþýyorlar. Daha önce bu gruptan çýkýp 'Benim eþim var, çocuðum var. Telefonumda bu mesajlarý görseler nasýl hesap veririm?' diyenler olmuþ. Diðer esnafla oturduðumuz bir gün tesadüfen bu grupta kýzýmla olan fotoðrafýmýn paylaþýldýðýný gördüm. Kardeþimle, yeðenlerimle ve Sayýn Deniz Baykal ile olan fotoðrafýmý gördüm. Çok sinirlendim. Tansiyonum çýktý. Fotoðraflara baktýðýmda deli saçmasý, garip, ilginç ve hiçbir anlamý olmayan sapýk mesajlar gördüm. O fotoðraflar benim þahsi sayfamda ekliydi. Ýçlerinden sadece birinin eþi benim sayfamda ekliydi. Þahsýma ait bir sürü özel fotoðraflarýn altýna iðrenç, ahlaksýzca ve sapýk yazýlar yazarak paylaþmýþlar" diye konuþtu.

Dolandýrýcýlarýn yeni yöntemi: Yabancý ülkelerden gelen aramalara dikkat

'BEN NEDEN UTANAYIM'

Yasal sürecin takipçisi olacaðýný belirten Ateþ, “Olayý ben öðrenip de þikayet edeceðimi söylediðimde birileri araya girip 'Bunu büyütmeyelim özür dilesinler' dediler. Bu özürlük bir þey deðil. Etrafýmdaki kadýn arkadaþlarým 'Sen rezil olursun, yapma' dediler. Kadýnlar korkmasýnlar. Bu durumun benimle alakasý yok. Herkesin fotoðrafý var. Bununla tehdit edilemezsiniz. Bir çirkinliðe uðruyorsanýz susmayacaksýnýz. Bu konuþmayý yaparken ben rezil olmuyorum. Bu durum benlik deðil. Bir hastalýklý zihniyetin sonucu. Ben bunu dillendirmekten neden utanayým?" diye konuþtu.

ÞÜPHELÝ 'ÞAKA' DEDÝ

Ateþ'in þikayetinin ardýndan baþlatýlan soruþturma tamamlandý ve Volkan Y. hakkýnda iddianame hazýrlandý. Ýddianamede þüphelinin 'Canlý yayýn' isimli WhatsApp grubunda müþtekilere ait özel fotoðraflarý 'Belma abla satýyor galiba onlarý' ve 'Bunlarýn çýlgýnlýðý çýrýlçýplak kaftanla koþmak' þeklinde yorumlar ile paylaþtýðýna vurgu yapýldý. Þüphelinin alýnan ifadesinde gruptaki paylaþýmlarýn þaka amaçlý olduðunu ve cinsel saikle yapýlmadýðýný söylediði de iddianamede yer aldý. Toplanan delillere ve alýnan ifadelere göre savcý, Volkan Y.'nin 'zincirleme' biçimde yazýlý bir ileti ile hakaret ve 'zincirleme biçimde özel hayata iliþkim görüntüleri ifþa etmek' suçlarýndan 10 yýla kadar hapsini istedi.