Ýstanbul Büyükþehir Belediye Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu öncülüðünde baþlayan deðiþim tartýþmalarýnýn sürdüðü CHP’de önceki gece “saflarý ve hedefleri” netleþtiren bir geliþme yaþandý. Ýmamoðlu’nun aralarýnda Özgür Özel, Tekin Bingöl, Engin Altay, Gükhan Günaydýn, Bülent Tezcan, Onursal Adýgüzel gibi partinin PM’sinde ve grup yönetiminde bulunan isimlerle zoom üzerinden gerçekleþtirdiði online toplantýnýn yaklaþýk 15 dakikalýk bölümü, kamerasý kapalý þekilde oturuma katýlan bir kiþi tarafýndan gizlice kaydedilerek YouTube’da açýlan “Deðiþim Gerçeði” isimli hesaptan yayýmlandý. Konuyla ilgili CHP lideri Kemal Kýlýçdaroðlu canlý yayýnda açýklama yaptý.

Habertürk canlý yayýnýna katýlan Kemal Kýlýçdaroðlu yaptýðý açýklamada þu ifadeleri kullandý: Sabahleyin cep telefonuma gelen mesajla gördüm. Doðrusunu isterseniz tamamýný seyretmedim. Gerek duymadým. Sadece beni deðil partiyi ilgilendiren konu. Sonuçta partiye uzun yýllar emek veren arkadaþlarýn yaptýklarý bir toplantý olarak düþünebiliriz. Etik olarak rahatsýz edici bazý uygulamalar var. Parti içi konularý televizyonlarda konuþmayý doðru bulmam. Parti içinde bir kiþi genel baþkanlýða aday ise gelir baþýmýn üstünde yeri vardýr. Kendisini destekleyen arkadaþlarýyla hareket edebilir. Bu bizim geleneðimizde var. Herkes AK Parti'yi gördüðü için orasý gibi zannediyorlar biz öyle deðiliz. Bu AK Parti'de olsa suç. Adamý linç bile edebilirler. Ýhraç bile edebilirler. Çünkü orada demokrasi yok. Biz demokrasiyi içselleþtirebilen bir partiyiz. Parti meclisi üyeleri genel baþkaný eleþtirebilirler. Bizim partide hiç kimse eleþtirilmez diye bir kural yok. Saðlýklý bir eleþtiri siyasetçinin en çok ihtiyaç duyduðu þey. O çerçevede eleþtirilere bakarým. Eleþtirilerin haklý yönü de olabilir, haksýz yönü de olabilir. Konuyu disiplin kuruluna sevketmeyi düþünmüyorum. Ekrem Ýmamoðlu Bey'in Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi baþkanlýðýna yeniden aday olmasýný isterim.

CHP'de ifþa depremi! Kýlýçdaroðlu'nun ilk tepkisi bu oldu"Bu toplantýyý normal buluyor musunuz?" sorusuna "Hayýr" yanýtýný veren Kýlýçdaroðlu "Ben normal bulmam da baþkasý normal bulabilir." dedi.

Ýmamoðlu'nun gizli toplantýsý CNN Türk'te deðerlendirildi: 2 husus varAlýntý Metni