Depremin merkez üssü Kahramanmaraþ’ta incelemelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakaný Osman Aþkýn Bak, AK Parti Ýl Baþkanlýðýnda basýn açýklamasý yaptý. Kredi Yurtlar Kurumu’nun deprem, sel ve yangýn gibi afetlerde önemli görev üstlenerek vatandaþlarý misafir ettiðini ifade eden Bakan Bak, “Kredi Yurtlar Kurumu’muz pandemi sürecinde 140 bin vatandaþýmýza önemli görev yaptý. Afette yangýnda sel baskýnlarýnda yurtlarýmýz görev aldý. Çanakkale deki yangýnda yine vatandaþlarýmýzý yurtlarýmýza aldýk. Bartýn ve civar illerde çalýþan kamu personellerimiz vatandaþlarýmýz gene bizim yurtlarýmýzda yer aldý. Eðitim döneminde öðrencilerimizin hizmetinde diðer dönemde de milletimizin hizmetinde. Deprem sürecinde de bizim yurtlarýmýza 300 bine yakýn vatandaþýmýzý misafir etmiþiz. Þu anda da yaklaþýk 60 bine yakýn vatandaþýmýz Türkiye’nin dört bir yanýndaki yurtlarýmýzda misafirimiz. Yüksek Öðretim Kurumu’nun eðitim süreci baþlayacak bununla ilgili de geldik ve Kahramanmaraþ’ýmýzda 3 tane yurdumuz hasarlý. Kapasitemizde bazý sorunlarý konuþmaya ve yenir yurtlar yapmak, yeni alanlara bakýyoruz. Üniversitemizin yetkilileri ile görüþtük. Spor tesislerimiz malumunuz deprem illerinde sahalarýmýz hem konteyner, hem de çadýr kentler için önemli bir güvenli toplanma alaný olarak kuruldu. Spor salonlarýmýzda vatandaþlarýmýzý misafir ettik o zor günlerde, soðuk günlerde. Lojistik olarak kullanýldý, gelen malzemelerin depolanmasýnda daðýtýlmasýnda pek çoðunda sosyal market olarak kullanýlmasýnda pek çok tesisimizi milletimizin emrine verdik” dedi.

Deprem bölgesinde çalýþmalarýný sürdüreceklerini ifade eden Bakan Osman Aþkýn Bak, “Burada pek çok hasar ve sorunlarýmýz var. Bunlarý ele aldýk deðerlendirdik ve yapýlmasý için talimatlarý arkadaþlarýmýza verdik. Yoðun bir süreç ve modüler yapý içerisinde yurtlarýmýzý yapmak için süratle yer bakýyoruz. Bitirmek üzereyiz yer ile ilgili. Biz gelecek öðrencilerimize buralarý hazýrlýyoruz. Cumhurbaþkanýmýzýn talimatý, ‘deprem bölgesinde olacaksýnýz, çalýþacaksýnýz ve yaralarý hep birlikte saracaðýz. Ýnþaatlar devam ediyor binalarýn yapýmlarý devam ediyor. Çeþitli bakanlýklarýmýz kendi konularý ile ilgili süreçleri takip ediyor. Biz de buradaki tesisleri tamir edip eksikleri tamamlayarak yenilerini yaparak, daha iyisini, güzelini ve modernini yaparak bölgeye hizmet edeceðiz” dedi.