Demirören Medya Lisesi öðrencilerini bekliyor
Eðitim hayatýna geçtiðimiz yýl baþlayan, bu yýl da yeni öðrencilerini bekleyen Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde (MTAL) öðrenciler, mesleðin duayenleri ve sektörün tanýnmýþ profesyonel isimleriyle derse girerek günümüzün ve geleceðin medyasýný þekillendirmek üzere yetiþtiriliyor. Gazetecilik ve Radyo-Televizyon bölümleriolan lisede; basýlýdan dijital medyaya, televizyondan podcast’e, sosyal medyadan Youtube’a her alanda dünya standartlarýnda çaðdaþ eðitim veriliyor.
Tüm ihtiyaçlar karþýlanýyor
18 kiþilik sýnýflarda, ilk yýl ana dili Ýngilizce olan öðretmenlerden eðitim alan öðrenciler ayný yýl ikinci yabancý dili de öðrenmeye baþlýyor. Çeþitli uluslararasý denklik programlarýyla da iþ birliði yapan okulda öðrencilere Avrupa Birliði (AB) akreditasyon programlarýylamesleki stajlarýnýn büyük bir kýsmýný AB ülkelerinde yapmaimkâný sunuluyor.
Lisenin alanýnda tek müfredatý; öðrencilerin Türkiye’nin ve dünyanýn en iyi üniversitelerinde öðrenim görmelerini saðlayacak þekilde robotik kodlama, yapay zekâ gibi derslerle geliþtiriliyor. Okuldaki Ar-Gemerkezinde de artýrýlmýþ sanal gerçeklik ve metaverse, dijital medya ve ‘yeni’ gazetecilik üzerine projelerin geliþtirilmesi için imkanlar saðlanýyor. Ýstanbul dýþýndan okulu tercih edecekler için yurtsunulurken, öðrencilerin yemek,servis,tüm kaynak kitaplarý ve okul kýyafetleri Demirören Medya tarafýndan karþýlanýyor. Baþarýlý öðrencilere burs imkâný saðlanýrken Demirören Medya içindeki Türkiye’nin en büyük medya markalarýnda istihdam olanaðý da sunuluyor.