Ýzmir’in Menderes ilçesi Oðlanaða Mahallesi’nde 10 Temmuz günü saat 13.45 sýralarýnda çýkan yangýna Ýzmir Orman Bölge Müdürlüðüne baðlý 3 uçak, 6 helikopter, 31 arazöz, 12 su ikmal aracý, 8 iþ makinesi ile 4 ilk müdahale yer ekibi olmak üzere toplam 360 personel müdahale etmiþti.

Yangýný söndürme çalýþmalarýnda 1'i aðýr toplam 12 kiþinin yaralandýðý, durumu aðýr olan yaralýnýn helikopter ambulans ile, 3 yaralýnýn kara ambulans ile, 8 hasta ise baþka araçlarla hastanelere kaldýrýlmýþtý. 7 kiþinin taburcu olduðu 1'i kiþinin yoðun bakýmda olmak üzere 4 kiþinin tedavisinin devam ettiði öðrenilmiþti.

HASTANEDE HAYATINI KAYBETTÝ

Bozyaka Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi yanýk bölümünde 2 gündür tedavi altýnda olan Gaziemir Orman Ýþletme Müdürlüðünde görevli arazöz þoförü evli 1 çocuk babasý Mustafa Gurpýnar (34), yapýlan tüm müdahalelere raðmen kurtarýlamayarak þehit oldu. Þehit olan personel Gürpýnar için Ýzmir Orman Bölge Müdürlüðünde cenaze töreni düzenleneceði ardýndan þehidin cenazesinin memleketi Afyonkarahisar'a gönderileceði öðrenildi.

"ACIMIZ BÜYÜK"

Tarým ve Orman Bakaný Ýbrahim Yumaklý'dan da yangýndaki can kaybýyla ilgili açýklama geldi. Yumaklý, "Acýmýz büyük... Ýzmir, Menderes’teki yangýnda yaralanan ve tedavi gördüðü hastanede þehit olan yangýn iþçisi kardeþimiz Mustafa Gürpýnar’a Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Þehidimizin acýlý ailesine, orman teþkilatýmýza ve milletimize sabýr diliyorum. Seni unutmayacaðýz." dedi.