
Çocuklar tatlıları sever (en azından çocukların adil bir kısmı). Bu kalabalığın daha küçük ve daha genç üyelerine asla tüketmemeleri kesinlikle tavsiye edilen tek bir tatlı var: bal . Dünya Sağlık Örgütü, balın 12 aylıktan küçük bebeklere, ister formüllerine eklenmiş olsun, ister diş çıkarma işlemini yatıştırmak veya yiyecekleri tatlandırmak için kullanılsın, verilmemesi gerektiği konusunda hemfikir olan birçok tıp grubundan yalnızca biridir. Ama bebekler neden bal yememeli?
Bebeklere bal yedirmeyle ilgili sorun, gelişen mikrobiyomlarından -insanların içinde ve üzerinde yaşayan, beslenme düzenine yardımcı olan ve birçok bedensel işlevi etkileyen bakteri ve arkea gibi mikroorganizma dizisinden- kaynaklanır. Bebekler bir yaşına gelmeden bağırsaklarındaki bakteriler, bazı zararlı bakterilerin vücuda bulaşmasını engelleyecek kadar gelişmez. Clostridium botulinum , bebek botulizmi olarak bilinen hastalığa neden olmasının yanı sıra , genellikle ham ve işlenmiş balda bulunan, potansiyel olarak zehirli bir bakteridir. 1998 yılında yayınlanan bir araştırmaya göre, bal ürünlerinin %25'e varan oranda bu bakterinin sporlarını içerdiği tespit edilmiştir.
Bebek botulizminin belirtileri korkutucu olabilir. Kasların zayıflaması, çocuğun gevşek görünmesine ve kollarını veya bacaklarını hareket ettirememesine ve potansiyel solunum yetmezliğine neden olur. Bununla birlikte, hastalığın uzun vadeli etkileri yoktur ve ciddi vakalarda yaşamı tehdit eden semptomlar için tedaviler hızla mevcuttur. Çoğu hasta bir antitoksin aldıktan sonra hızlı bir şekilde iyileşir , ancak enfeksiyondan kaçınmanın en iyi yolu bir numaralı nedenden kaçınmaktır: bal.