Başlat simgesine tıklayarak Başlat Menusu‘nu acın.

Başlat Menusune “Ayarlar (Settings)” yazın ve cıkan sonuc listesinden Ayarlar (Settings) sonucuna tıklayın.
Acılan Ayarlar penceresinden “Guncelleştirme ve Guvenlik (Update & Security)” seceneğine tıklayın.

Acılan Guncelleştirme ve Guvenlik penceresinin solunda yer alan listeden “Kurtarma (Recovery)” seceneğine tıklayın.
Kurtarma Secenekleri (Recovery Options) penceresi karşınıza gelecek. Bu pencereden eski işletim sisteminize gore “Windows 8.1’e Geri Don (Go back to Windows 8.1)” ya da “Windows 7’ye Geri Don (Go back to Windows 7)” başlığı altındaki “Başlarken (Get Started)” butonuna tıklayın.

“Neden Eski Surume Donuyorsunuz? (What isn’t Working For You)” başlıklı bir pencere karşınıza gelecek. Bu pencerede herhangi bir seceneği işaretleyerek “İleri (Next)” butonuna tıklayın.

Karşınıza aşağıdaki gibi bir bilgilendirme mesajı gelecek. Bu bilgilendirme mesajının Turkce’si uzun olduğu icin internetten resmini bularak onu da ekledim. Bu penceredeki bilgilendirmeleri okuyarak tekrar “İleri (Next)” butonuna tıklayın.

Aşağıdaki gibi bir bilgilendirme mesajı daha gelecek. Burada soylemek istediği: “Eski parolanıza ihtiyacınız olacak. Eğer Windows 10’a yukseltmeden onceki işletim sisteminizde bir parola bulunuyorsa, donuş yaptıktan sonra oturum acabilmek icin bu parolayı kullanacaksınız.“. Yani, eski sisteminize donduğunuzde eski parolanız gecerli olacak ve bunu hatırlıyor olmanız gerekiyor. Bir sorun yoksa burada da “İleri (Next)” butonuna tıklayın.

“Bu işlem birkac saat surebilir. (This might take a few hours.)” başlıklı bir bilgilendirme mesajı daha goreceksiniz. Burada da “İleri (Next)” butonuna tıklayın.

En son “Windows 10’u denediğiniz icin teşekkurler. (Thanks for trying for Windows 10.)” başlıklı bir mesajla daha karşılaşacaksınız. Burada “Geri Don (Go Back)” butonuna tıklayın.

11- Windows 10, eski sisteme geri donuş işleminin başlaması icin yeniden başlatılacak.
12- Windows’un onceki surumu yeniden yapılandırılıyor.
13- Tebrikler! Windows 8.1’e ya da Windows 7’ye geri donuş işleminiz tamamlandı.

Arkadaşlar Adımları Dikkatlice Uygularsanız Yaparsınız. Bu İşlemler Tehlikeli Değildir. Pc Nize Bişey Olmaz Hicbişey Kaybetmeden Eski Surumunuze Doneceksiniz Mesela Win 10 Yapmadan Once Win 7 Diydi Sonra Bu İşlemi Yaptıktan Sonra Geri Win 7 Olacaktır. İyi Gunler..!!