Merhaba arkadaşlar.Sabah farklı bir forumda konu gordum benle aynı dertte olan bir arkadaş bilgisayarına ilk aldığı keyi kurmak istiyordu nasıl bulacağını soruyordu.Bende 1 2 cevap yazdım.Bi arkadaş lisansların biosa gomulu olduğunu soyledi.Bende araştırmaya koyulup cozumu buldum.Hadi konuya gecelim.

"Bilgisayarın ilk lisansını bulma,Windows lisans bulma,Windows BIOSA gomulu lisansı bulma,bilgisayarımın ilk geldiğindeki lisansı nasıl bulabilirim,windows orjinal lisansımı bulmak istiyorum gibi sorulara cevap olan konumuza başlıyorum"

BIOS‘a gomulu urun anahtarını oğrenmek icin ise RWEverything isimli uygulamaya ihtiyacımız var. Bu uygulamanın 64bit portable surumunu buraya tıklayarak edinebilirsiniz. Urun anahtarımızı gorebilmek icin oncelikle uygulamayı yonetici izinleriyle calıştırıyoruz:

Burada kırmızı ile işaretlediğim ACPI butonuna tıklıyoruz, acılan pencereden ise MSDM sekmesine geciyoruz.

Kırmızı icine alıp siyahla uzerini cizdiğim alanlarda BIOS‘ta kayıtlı Windows lisans anahtarınız yer alıyor.

Ve bir arkadaşın farklı bir sitedeki yorumu;

"Sırf merakımdan, kontrollu deneyini de yapmış olmak icin, bilgisayarıma farklı bir Windows 8 surumunu, farklı bir urun anahtarıyla kurup her iki arac ile de tekrar kontrol ettim. Bahsi gecen ilk arac yukleme sırasında kullandığım urun anahtarını gosterirken, RWEverything‘de yine BIOS‘taki urun anahtarımı gordum. Gercekten BIOS‘taki urun anahtarıma erişebildiğimi kendi kendime kanıtladığım icin tekrar orjinal Windows‘uma geri donuş yaptım. Yaşasın boş zamanlar! "