'PLANLANAN DERSLÝKLERÝN MALÝYETÝ 5 MÝLYAR'
Toplantýlarýn ardýndan açýklamalarda bulunan Milli Eðitim Bakaný Yusuf Tekin, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn talimatýyla deprem illerindeki eðitim-öðretim ihtiyaçlarýný belirtip sorunlarý giderme adýna çalýþma yaptýklarýný söyledi.
Bakan Tekin, þöyle devam etti:
"Deprem öncesi Kahramanmaraþ'taki derslik sayýmýz 10 bin 111. Bunu þunu için zikrettim; ilimizde yýkýlan, yýkýlacak olan, aðýr hasarlý, orta hasarlý derslik durumlarýmýz göz önünde bulundurulduðunda þunun altýný rahatlýkla çizebiliriz 1 Eylül tarihi itibariyle Kahramanmaraþ'ýn il merkezi ve ilçe merkezlerinde bütün eðitim birimleri eðitim-öðretim süreci sorunsuz bir þekilde baþlayacak bütün tedbirleri almýþ durumdayýz. Deminki derslik sayýsýna atýfta bulunmamýn sebebi de þuydu. Bu tedbirlerimizin bir kýsmý kalýcý yatýrýmlar, bunlarla beraber düþünüldüðünde bu yatýrýmlar tamamlandýðýnda 6 Þubat'taki derslik sayýsýnýn üstünde bir derslik sayýsý Kahramanmaraþ'ta hizmete girmiþ olacak. Tekrar altýný çizerek söylüyorum 1 Eylül'de hiçbir sýkýntý yaþamadan eðitim-öðretim baþlayacak. Yatýrýmlarýn tamamý bittiðinde fiziksel olarak tamamlandýðýnda ise 6 Þubat'takinden daha üst, daha fazla bir sayýda dersliðimiz Kahramanmaraþ'ta olmuþ olacak. Þu ana kadar bugün planladýðýmýz okullarýn 1 Eylül'e yetiþmesi için planladýðýmýz dersliklerin toplam maliyeti, yatýrým maliyeti yaklaþýk 5 milyar bandýnda"
Bakan Tekin: Gençlerle istikbalin Türkiye'sini inþa edeceðiz'KAHRAMANMARAÞ'A 1839 ÖÐRETMEN ATAMASI YAPILDI'
Kahramanmaraþ'ta deprem sebebiyle eðitim-öðretim sürecini aksatan öðrencilere hem akademik baþarýlarý hem de psikolojik durumlarý açýsýndan yaz tatili süresince kurslar kapsamýnda ilave eðitimler verileceðini kaydeden Bakan Yusuf Tekin, "Bu eðitimlerin içeriði hem akademik eðitimler hem psikolojik destek hem de bu kapsamda deðiþik sosyal aktiviteler bu paketin içerisinde yer alacak, böyle bir süreci de baþlatmýþ olduk. Bir baþka konu, derslikler dýþýnda 200 yataklý öðretmenevini de yatýrým programýna eklemiþ bulunuyoruz. Onu da inþallah en kýsa sürede bitirip Kahramanmaraþ'taki arkadaþlarýmýzýn hizmetine sunmuþ olacaðýz. Diðer bir konu bölgeye, Kahramanmaraþ özelinde söyleyeyim 1839 öðretmen atamasý yapýldý ve bu öðretmen arkadaþlar, eðitim-öðretim yýlý baþlamadan öðretmenlik mesleklerine baþlayacaklar, hazýr olarak burada bulunacaklar. Bu rakam düþünüldüðünde Kahramanmaraþ genelinde norm ihtiyacýnýn tamamý giderilmiþ durumdadýr. Yani norm kadro açýsýndan Kahramanmaraþ'ta hiçbir problem kalmayacak. Ama þöyle bir sýkýntýmýz olabilir; bu 1839 öðretmen arkadaþýmýzýn buraya geldiðinde konaklayacak yer problemi olabilir. Ýl Milli Eðitim Müdürlüðümüz bu arkadaþlarýmýzýn tamamýna yakýnýyla birebir irtibat halindeler. Kendi kiþisel durumlarýna göre kendilerine konaklayacak yer temini, konusunda da valilikle birlikte gerekli tedbirleri alýyorlar. Bu 1839 öðretmenimiz Kahramanmaraþ'a geldiðinde kendilerine konaklayacaklarý yer konusunda sýkýntý yaþamayacaklarý bir tablo sunmuþ oluyoruz" dedi.
Milli Eðitim Bakaný Tekin ayrýca Kahramanmaraþ'ta spor lisesi talebi olduðunu, bu talebi de olumlu karþýladýklarýný belirterek, "Kahramanmaraþ, güreþ konusunda Türkiye'de sözü sayýlýr bir ilimiz. Ben, daha önceki spor liselerimiz tematik hale getirme süreci baþlatmýþtýk voleybol lisesi, futbol lisesi, basketbol lisesi gibi. Ýnþallah Maraþ'taki spor lisesini de güreþ lisesi olarak kurgulayýp ona göre tesislerini oluþturup en kýsa zamanda onu tamamlayýp hizmete sunmuþ olacaðýz" diye konuþtu.