Kaza, 00.30 sýralarýnda D-100 Karayolu Bostancý mevkii Ankara istikametinde meydana geldi. Atilla Mert Çukacý'nýn kullandýðý 34 NB 1182 plakalý otomobil Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi'ne baðlý yol bakým ve onarým ekibinin arasýna daldý.

Otomobil, yolu kapatmak için konulan dubalarý ve bariyerleri aþarak yolda bakým ve onarým çalýþmasý yapan iþçilere çarptý. Olay yerine çok sayýda saðlýk, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.

5 AYLIK BEBEÐÝ VARDI

Saðlýk ekiplerinin yaptýklarý kontrolde, ÝBB'ye baðlý olarak çalýþan yol bakým onarým iþçilerinden 3 çocuk babasý Sinan Demirok (41), 5 aylýk bebeði olan Mehmet Alptekin (43), kardeþi Hamdi Alptekin (38), ve Barýþ Ten 'in (25) olay yerinde hayatýný kaybettiði belirlendi. Yaralanan 1 iþçi ise hastaneye kaldýrýlarak tedavi altýna alýndý. Hayatýný kaybeden 4 iþçinin cenazeleri, olay yerinde yapýlan incelemenin ardýndan Adli Týp Kurumu Morgu'na kaldýrýldý.

TIR karþý þeride geçip otomobili biçti! Bir aile yok oldu

'KAMERALAR BAKILSIN'

4 iþçiye vurarak ölümlerine sebep olan 28 yaþýndaki Atilla Mert Çukacý, polis merkezinde yapýlan iþlemlerinin ardýndan adliyeye sevk edildi. Polis merkezinden sevk edilen sürücü, “Makas atmadým kamera kayýtlarýna bakýlsýn” dedi.

"ACI ANLATILMAZ, TARÝF EDÝLEMEZ"

Edinilen bilgiye göre, 4 iþçi 2019 yýlýnda Diyarbakýr'dan Ýstanbul'a çalýþmak için geldi. 2'si kardeþ olan 4 iþçi, ÝBB'ye baðlý yol bakým onarým þirketinde çalýþmaya baþladý. Hayatýný kaybeden iþçilerden Sinan Demirok'un 2022 yýlýnda da yol bakým onarým çalýþmasý sýrasýnda kaza geçirdiði öðrenildi. Ýþçilerin cenazeleri, Diyarbakýr'dan gelen yakýnlarý tarafýndan alýnarak, defin iþlemleri için Diyarbakýr'a götürülecek.

Sinan Demirok'un halasýnýn oðlu Engin Okþan, “Þu an bedenim titriyor. Kardeþimiz, halamýzýn oðlu, çocukluðumuzun birlikte geçtiði kiþiyi kaybettik. Acý anlatýlmaz, tarif edilemez. Gece 23.00 civarýnda, halamýn oðlu ve onun 3 iþ arkadaþý birlikte yol bariyeri yapýyorlarmýþ. Ýþ güvenliði dubalarýný koymuþlar, ön tarafýna vinç koyuyorlar, kendileri de pikap koyarak arada çalýþma yapýyorlar. Saat 23.30 civarýnda sarhoþ olduðu tespit edilen yanýnda kýz arkadaþý olan kiþi önce dubalara çarpmamak için zikzak yapýyor, sonra saða kýrýp pikap ile vincin arasýnda çalýþan 4 kiþiye 160 kilometre hýzla çarpýyor, 4 kiþi vefat ediyor. Ben Sinan Demirok'un amcasýnýn oðlu oluyorum, kendisi evliydi 3 çocuðu vardý. Ýki kiþi zaten kardeþ. Onlar daha önce de bu iþi yapýyorlardý. 4 sene önce vefat eden halamýn oðlu buraya geliyor. Daha önce kaza oldu ama böyle kaza olmadý. Bu þekilde ciddi bir kaza olmamýþtý. Þimdi cenazeleri aldýktan sonra Diyarbakýr'da cenazeleri defnedeceðiz. Vefat eden insanlarýn çocuklarý var. Gerekli adli iþlemler baþlayacak" dedi.

Esenyurt'ta korkunç olay! Otopark görevlisi otomobille ezilerek öldürüldü

“BUNLAR ÝÞÇÝ EMEKÇÝ ÝNSANLAR"

Barýþ Ten'in aðabeyi Ramazan Ten, “Kardeþimin katillerinin yakalanmasýný istiyorum. En aðýr cezanýn verilmesini istiyorum. Ben burada çalýþýyorum, kardeþim de bariyer iþi yapýyordu. Alkollü sürücü 4 arkadaþý ezip geçmiþ. Bunlar iþçi emekçi insanlar, vicdanen nasýl rahat olabiliyorlar? Gerekli iþlemlerin yapýlmasýný istiyorum" dedi.

ÝSTANBUL VALÝLÝÐÝ'NDEN AÇIKLAMA

Ýstanbul Valiliði de kazayla ilgili açýklama yaptý. Valilik açýklamasýnda, 'Bu gece Maltepe ilçemizde D 100 yolu üzerinde bariyerleme çalýþmasý yapan 4 iþçimiz maalesef direksiyon hakimiyetini kaybeden bir aracýn çarpmasý sonucu hayatýný kaybetti. Ýþçilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakýnlarýna baþsaðlýðý diliyoruz.' denildi.

Ailesi haber alamýyordu! Kazada öldüðü ortaya çýktý