Yönetmen koltuðunda Eda Teksöz’ün oturduðu, senaryosunu Sevgi Yýlmaz ve Nilüfer Özçelik’in kaleme aldýðý, oyuncu kadrosunda Reha Özcan, Ýclal Aydýn, Berker Güven, Özgü Kaya, Almila Ada, Melisa Berberoðlu, Veda Yurtsever, Tayfun Eraslan, Benian Dönmez, Nazlý Senem Ünal, Murat Çidamlý, Vural Þahanoðlu, Hakan Atalay, Emre Kývýlcým, Eren Ören, Ayça Ýnci, Güldestan Yüce gibi birbirinden baþarýlý isimlerin yer aldýðý, Kanal D'nin ilgiyle izlenen dizisi 'Üç Kýz Kardeþ' yine heyecan dolu bir bölümle ekrana geldi.
'Üç Kýz Kardeþ'in 49'uncu bölümünde; Türkan ve Somer anlaþmalý olarak boþanmak için hâkim karþýsýna çýktý. Hâkimin, ''Biriniz, 'Ben eþimi sevmiyorum' diyebilir mi?'' sorusuna Türkan, ''Sevmek yetmiyor hakim bey'' yanýtýný verirken, Somer de, ''Biz beceremiyoruz sevmeyi'' dedi.

MAHKEMEDE TÜRKAN'DAN BEKLENMEDÝK HAMLE
Türkan boþanma kararýnýn çýkmasý için, Somer'in Mine ile birlikte olan fotoðraflarýný mahkemeye sundu. Ýkili için yolun sonuna gelindi ve hâkim boþanmalarýna karar verdi. Türkan ile Somer birlikte girdikleri adliyeden birlikte çýktýlar. Türkan'ý zor gününde Sadýk yalnýz býrakmadý ve kýzýný alýp eve götürdü.

''BAZEN NE KADAR UÐRAÞSAN DA OLMUYOR''
Türkan'ýn en büyük destekçisi Nesrin oldu. Nesrin, dizine yatýrdýðý kýzýný, ''Hayat bu, bazen ne kadar uðraþsan da olmuyor iþte. Aðla yavrum, çýkar içindeki zehri. Yýkansýn kalbin, tutma içinde. Daha ne baharlar güzel kalbin'' diye teselli etmeye çalýþtý. Somer de boþanma sonrasý annesinin yanýna gitti. Rühçan'a mahkemede olanlarý anlattý ve ''Mine ile fotoðraflarýmýzý çekmiþti ya, onu sundu mahkemeye ihanet diye'' dedi.

TÜRKAN YENÝ BÝR ÝÞ ÝÇÝN GÖRÜÞMEYE GÝTTÝ
Türkan'ýn, Rüçhan'ýn þirketinde çalýþtýðýný öðrenen Sadýk, Nesrin gibi bu durumdan memnun kalmadý. Türkan ailesine, Rühçan'ýn kendisi için ne kadar çabaladýðýný, özel ders için hoca tuttuðunu anlatsa da fayda etmedi. Sadýk ve Nesrin, Türkan'dan habersiz iþ görüþmesi ayarladýlar. Türkan da annesi ve babasý emrivaki yapýnca görüþmeye gitmek zorunda kaldý.
DERYA ÝLE MUSTAFA BÝRBÝRÝNE GÝRDÝ
Derya'nýn kýyafet seçimi nedeniyle Mustafa'yla arasýnda gerginlik yaþandý. Sevilay oðluna, ''Sen bu kýzla yapamazsýn. Piþman olursun, mutsuz olursun. Sinir hastasý olursun yakýnda. Anasýnýn babasýnýn adam edemediðini sen mi edeceksin?'' diyerek bu sevdadan yine vazgeçirmeye çalýþtý.

DERYA EVÝ TERK ETTÝ
O sýrada Mustafa'nýn annesine, ''Ben onu yolu getireceðim'' dediðini duyan Derya, Sevilay'a da Mustafa'ya da resti çekti. Mustafa'nýn hediye ettiði bilekliði kolundan çýkaran Derya, ''Ben buyum tamam mý? Beni beðenmiyorsan annenin kuklasý olacak baþka birini alýrsýn. Benim tanýdýðým Mustafa'yla alakan yok senin'' deyip evden çýkýp gitti.

SADIK ÝÞYERÝNÝ BÝRBÝRÝNE KATTI
Türkan'ýn, Rüçhan'ýn þirketinde çalýþmadan önce evlere temizliðe gittiðini öðrenen Sadýk öfkeden deliye döndü. Kýzýnýn iþyerine gidip ortalýðý birbirine kattý. ''Kýzým nerede? Türkan nerede?'' diye Somer'e baðýrdý. Sadýk; Somer'e, ''Karýný daha dün doðmamýþ çocuðu üzerinden tehdit eden, çaresiz býrakan sen deðil misin? Sonra da burada iþe almýþsýn'' deyince araya Rühçan girdi ve kýzýný iþe kendisinin aldýðýný, evliliklerinin onlar yüzünden bittiðini ve Türkan'ýn elinden tuttuðunu söyledi.

''BABAN BURAYA GELDÝ, REZÝLLÝK ÇIKARDI''
Türkan iþyerine geri geldiðinde Rühçan olup biteni hemen yetiþtirdi. Olanlarý Türkan'a anlattý: ''Baban buraya geldi, rezillik çýkardý. Somer'in üstüne yürüdü. Neler neler söyledi. Sen kendini 'köle' gibi hissediyorsan söyle, ben seni zorla çalýþtýrmak istemem. Seni buradan götürmeye gelmiþ. Ben de 'Türkan verir onun kararýný' dedim. Güvenlik girdi araya, zar zor çýktý. Niyetinin ne olduðunu anlasam. Sahip çýkmak da mý suç?''

DERYA GERÇEÐÝ ÖÐRENDÝ
Amcasý, Türkan'a Derya'yý Sevilay'ýn evinde gördüðünü söyledi. Nikahtan habersiz olan Fatih, Derya'nýn temizlik yapmak için Sevilay'ýn evinde olduðunu düþündü. Derya'nýn Sevilay'ýn evine gittiðini öðrenen Türkan hiç vakit kaybetmeden Sevilay'la konuþmaya gitti. Sevilay'a, ''Sen ne biçim insansýn. Benimle iþin bitti, sýra kardeþime mi geldi? Benim kardeþim daha öðrenci, okuyor. Annemin babamýn rýzasýný almadan yangýndan mal kaçýrýr gibi nikah kýyýp bir de evinde temizlikçi gibi çalýþtýramazsýn. Amcam gözleriyle görmüþ, anlattý her þeyi. Benden de, ailemden de uzak duracaksýn'' diye baðýrdý. Derya ile Mustafa'nýn nikah yaptýðýný Türkan'dan öðrenen Sevilay büyük bir þok yaþadý.

Sevilay, Mustafa'dan hesap sordu ama beklediði cevabý alamadý. Mustafa, ''Býktým senden, yeter. Buraya kadar. Eðer gerçekten Derya'yý kabul edersen, her zaman baþýmýn üstünde yerin var. Ama gidip herkese söylersen, o zaman anam babam dinlemem silerim seni. Babamý kaybettin ya, bak yemin ediyorum beni de kaybedersin'' diye Sevilay'ý tehdit etti.
ÖZER EVE GERÝ GELDÝ
Somer ve Mustafa, Özer'le konuþup dertleþtiler. Somer'in, ''Hadi evimize gidelim'' teklifini Özer kabul etti. Özer'in eve geldiðini gören Rühçan hem þaþýrdý hem de mutlu oldu.

''MEÐER HER ANIN ÝÇÝNDE SEN VARMIÞSIN''
Boþandýðý için üzgün olan Somer, Türken'la duygusal bir konuþma yaptý: ''Türkan çok zor böyle. Böyle tesadüfen ayný yerde çalýþan iki yabancý gibi olmak, her þey normalmiþ gibi davranmaya çalýþmak. Ne düþündüðünü, ne hissettiðini bilmiyormuþ gibi davranmak. Nezaketen baþ selamý verip geçip gitmek. Çok ama çok zor. Dün gece bir uðurböceði girmiþ odamýza, seni çaðýracaktým boþ bulunup. Ben hayatýmda hiç bu kadar büyük bir uðurböceði görmedim. Bütün bu saçmalýklarý sana anlatamamak, seninle paylaþamamak o kadar zor ki. Bir dönüyorum boþluk. Bir bakýyorum sessizlik. Meðer her anýn, her resmin içinde sen varmýþsýn. Ben bunu da anlatmasaydým ölürdüm acýmdan''

Türkan da Somer'e, ''Seni çok iyi anlýyorum'' demekle yetindi ve soluðu gözyaþlarý içinde Rüçhan'ýn yanýnda aldý. Rüçhan'a, ''Onun nasýl acý çektiðini görüyorum. Bunu ona da kendime de yapamam'' diyerek iþten ayrýlmanýn doðru olacaðýný söyledi. Rüçhan da Türkan'ýn biraz kafa dinlemesi için fuara gitmesini önerdi. O sýrada Somer de Özer'le konuþup ayný ortamda yapamayacaðýný söyledi. Özer, Somer'e, ''Selçuk'un yerine sen git fuara'' önerisinde bulundu. Rüçhan, Türkan'ý fuara göndermeye ikna ederken, Özer de Somer'i ikna etti. Ancak Somer ve Türkan'ýn fuara birlikte gideceklerinden haberi yoktu.

Fuar için Ýzmir'e giden Türkan, Kartal ile asansörde kilitli kalýr.
Gökberk Demirci, 'Üç Kýz Kardeþ' kadrosunda