Siyasilerin mesajlarından bazıları ise özetle şöyle:
TBMM Başkanı Mustafa Şentop: En zor zamanlarda yüksek kalbi hassasiyet ve cesaretle en önde yürüyen kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Gelecek sene 8 Mart, meydanlarda coşkuyla kutlanacak. Kadınlar kazanacak.
SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Şiddetin olmadığı ve emeğin karşılığının eksiksiz alındığı bir dünya temennisiyle; akıl, vicdan, şefkat ve sevgileri ile bulundukları her yeri güzelleştiren, daha yaşanabilir kılan merhametin ve fedakarlığın timsali tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: İnanıyorum ki ülkemiz çok yakında mutlu kadınların ülkesi olacak.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Tüm depremzede kadınlarımızı ve bölgeye yardıma koşan kadın kahramanlarımızı saygıyla selamlıyorum.
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal: Kadınların sokakta arkalarına bakmadan yürüyebildiği, erkeklerin eline bakmadan yaşayabildiği, kotalara bakılmaksızın temsil kabiliyetine erişebildiğiTürkiye hayal ediyoruz. Kavuşacağız.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Kadınlarımızın aklı, vicdanı ve emeğiyle daha umutlu bir geleceğe yürüyeceğiz.