Kaleiçi esnafýnýn organizatörlüðünde depremzedelere günde iki öðün yemek servisi yapýlýyor. Depremin en çok etkilediði çocuklar da unutulmayarak, çocuklar Karagöz-Hacivat gösterisi ile moral bulmaya çalýþýyor.
“ÖÐLEN VE AKÞAM YEMEKLERÝ BURADA VERÝLÝYOR”
Etkinlikleri yakýndan takip eden ATSO Baþkaný Ali Bahar, “Büyük bir afet yaþýyoruz. Yerinde de görme fýrsatý buldu. Yaþanan acýnýn tarifsiz olduðunu söyleyebilirim. Biz de Antalya olarak bu yükün büyük bir tarafýný çekiyoruz. Konaklama sektörümüz kapýlarýný depremzedelere açtý. Bizde ilçeleri de içerisinde alan bir oluþumla bölgeye çok ciddi bir yardýmda bulunduk. Yaklaþýk 65 týrýn üzerinde yardýmýmýz oldu. 15 kargo uçaðýnýn içerisini doldurduk. Kurtarma grubu gönderdik. Bu evimiz aktif deðildi aktif hale getirmiþti. Þimdi burasýný afetten etkilenen depremzedeler için aþevine dönüþtürdük. Öðlen ve akþam yemekleri burada veriliyor. Çocuklarýmýzý bir nebze gülümsetmek için de oyunlar düzenleniyoruz” dedi.

“BU YAÞADIÐIM EN KUVVETLÝ DEPREMDÝ, AYAKKABIMIZI BÝLE ALAMADIK”
Depreme Kahramanmaraþ Elbistan'da yakalanan Cengiz Topak, “Deprem anýnda çocuklarýmý da alarak kendimizi dýþarý attýk. Kar ve fýrtýna vardý. Karda yürüdük, otomobile sýðýnmaya çalýþtýk. 3 gün araçta kaldýk. Psikolojimiz bozuldu. Devletimizin yardýmý ile buraya geldik. Ben daha önce de depremler yaþadým. Bu yaþadýðým en kuvvetli depremdi, ayakkabýmýzý bile alamadýk. Bu kadar kiþinin ölmesi binalarýn çürük yapýlmasýndan kaynaklanýyor. Ýkinci depreme de evimizde yakalandýk. Ben baðýrarak ‘kaçýn' dedim. Mutfaktan kendimi zor kurtardým. Kýl payý kurtulduk. Çok korktuk, evim girilemez hale geldi” dedi.
“KÝRALAR 2-3'E KATLAMIÞ”
Antalya'da yükselen kira fiyatlarýný eleþtiren Topak, “Kiralar 2-3'e katlamýþ. Bu yanlýþ bir þey. Tam fýrsatçýlýk olmuþ, böyle olmasa iyiydi. Zaten bizim cebimizde para yok, adam nerede kalacak. Sýkýntý var” sözlerine yer verdi.
“BÝRKAÇ SAAT DA OLSA BAÞKA BÝR DÜNYAYA ONLARI GÖTÜRÜYORUZ”
Çocuklarý eðlendiren Karagöz sanatçýsý Yücel Turgut, “Bir nebzede olsa çocuklara bir kaktým olsun eðlensinler istedim. Birkaç saat da olsa baþka bir dünyaya onlarý götürüyoruz. Çocuklar çok etkilenmiþ, oyuna baþta adapta olamýyorlar. Çok üzücü bir þey. Bir nebze de olsa mutlu etmek istiyoruz. Ýçimiz kan aðlarken onlarý eðlendiriyoruz. Bizim görevimiz budur” dedi.
"KORKUYU ATLATAMIYORUZ"
Hatay'dan geldiðini ifade eden Elif Naz, "Antalya'da günlerim güzel geçiyor, geziyoruz, bizim için iyi oldu moralimiz düzeliyor. Ama bu korkuyu atlatamýyoruz" dedi. Depreme Kahramanmaraþ'ta yakalanan Ýkra Betül Ekici, "Burasý güzel, teþekkür ederiz. Sayenizde bu olayý atlatmaya çalýþýyoruz. Buranýn insanlarý çok iyi, okula da gitmek istiyorum" ifadelerine yer verdi.