'MUSTAFA ÖZCAN ÝLE GÖRÜÞMEM SUÇ DEÐÝL'
Cinayetin azmettiricisi olduðu ileri sürülen sanýkEnver Altaylý, iddianamede tutarsýzlýklar bulunduðunu, bazý bölümlerde telefonunun açýk, bazý yerlerde ise kapalý olduðunun yazýldýðýný öne sürdü. SanýklardanNuri Gökhan Bozkýr, Enver Altaylý'ya kendisinihatýrlayýp hatýrlamadýðýný sordu. Altaylý, Bozkýr'ý hatýrlamadýðýný iddia ederek, "Sayýsýz insanla görüþtüm.Yüzlerce insan beni arardý. Benim hepsini hatýrlamam mümkün deðil" dedi. Cumhuriyet savcýsýnýn, FETÖ'nün firari imamý Mustafa Özcan ile neden Nizamettin Afþar'ýn telefonu üzerinden görüþtüðünü sorduðu Altaylý, o dönem Özcan'ýn herkesin bilip tanýdýðý bir kiþi olduðunu, kendisinin de bu nedenle yardýmcýsý üzerinden Özcan ile görüþtüðünü, bunun da suç oluþturmadýðýný söyledi. Altaylý, "Ýddialar saçma, doðru deðil. Sayýn savcý bunun hesabýný Allah önünde verecektir" dedi.
'LEVENT GÖKTAÞ ÝLE GÖRÜÞMEDÝM'
Cumhuriyet savcýsýnýn, "Levent Göktaþ'ýnHTSkayýtlarý incelendiðinde 18 Ekim 2002'de bir kadýnla Kýzýlcahamam'a gittiði ve ayný tarihte sizin deKýzýlcahamam'da olduðunuz, 1-2 saat ayný yerde bulunduðunuzuve geri döndüðünüzü tespit ettik. Yine ayný tarihteFETÖ'nünsözdeimamý Mustafa Özcan Türkiye'ye gelip sizinle irtibat kurdu. Siz, Levent Göktaþ'ýn Mustafa Özcan ile görüþmesiiçin aracýlýk yaptýnýz mý?" sorusu üzerine Altaylý,"Elinizde hiçbir delil yok sayýn savcý. Ben Kýzýlcahamam'a gitmiþ olsam ne olur?Göktaþ ile görüþtüðüme dair deliliniz var mý? Siz hukukçu musunuz yoksa kriminal roman yazarý mýsýnýz? Oradaki bir türbeye zaman zaman gidiyordum; ama o gün niye gittim bilmiyorum. Belimde sorun olduðu için kaplýcaya da zaman zaman gidiyordum. Levent Göktaþ ile Kýzýlcahamam'da hiç görüþmedim" dedi.
Altaylý'nýn savunmasý ardýndan duruþmaya ara verildi.