24 saat insanlarýn gözüne uyku girmiyor. Kimisi enkaz baþýnda, kimisi doktor onunla ilgileniyor. Gecenin bir yarýsý gelen elektrikçiler bir taraftan bir tarafa koþuyor. Kimle karýþlaþýrsak, karþýlaþtýklarý manzarayý anlatmakta bile zorluk çekiyor. Ancak deprem öncesinde yaþanan bir hadise ayný þekilde ülkemizde devam ediyor. Bu dezerformasyon yalan. Bu ülke insanýn birliðini berberiðini engellemeye çalýþan, bu ülke insaný kötülemeye çalýþan ve sürekli olarak olmayanlarý varmýþ gibi gösteren bir hastalýkla hemde en zor dönemimizde karþý karþýyayýz.
'ADIYAMAN'DA GÖZALTINA ALDIK'
Biraz önce bir video seyrettim. Seyrettiðim videoada okumuþ yazmýþ, büyükþehirlerde yaþadýðý çok açýk belli olan videoyu çekiyor. Ýnsan gibi de konuþuyor. 'Bir Afgan çýkan cesetlerin elini kesti, altýnlarý aldý' diyor. Biraz önce Adýyaman'da gözaltýna aldýk.
Ve 'Hatay'ýn Samadað ilçesine terösitler geldi, orada eylem yapacaklar' diye yalan söyleyenler. Bir çadýr kamyonun önüne kesen, 'kamyonu þuraya getir' diye söyleyen birisi ve ondan sonra 'bana talimat verilen yere götüreceðim' diye gittikten sonra bütün Türkiye'de hýrsýzlýðýn, yaðmanýn, her þeyin, güvensizliðin olduðuna dair bir anlayýþý yaygýnlaþtýrmaya çalýþan zehirli, bu ülkenin insanýna hakikaten yakýþmayan bir dille sosyal medyada karþý karþýyayýz.
'MÝLLETÝN DUYGULARIYLA OYNAYANLARA HESABINI SORACAÐIZ'
Bir afeti dünyanýn en büyük depremlerinden birisi olarak yaþadýk. Bir afeti de maalesef en üstten en alta kadar hafýzasýný kaybetmiþ, duygusunu kaybetmiþ, insanlýðýný kaybetmiþ, insanlara karþý nankör olanlar sebebiyle sosyal medyada yaþýyoruz. Bu kabul edilebilir bir þey deðildir. Kimse devleti hafife almasýn. Bunu çok net söylüyorum. Milletin duygularýyla oynayan herkese hesabýný en net þekilde sorarýz. Hukukla beraber de sorarýz
Burada bu insanlarýn duygularýný istismar etmenin bu insanlarýn duygularýna ve þu an yaþadýðý zorluða ayrý bir zorluk getirmenin ne anlamý var. Nasýl böyle bir þey söz konusu olabilir. Bu ne ayýptýr.
'BU KADAR YALANI NEREDEN BULUYORLAR'
Hangi örfümüzde, hangi karakterimizde, hangi adetimizde böyle bir þey söz konusu. Burada Türkiye'nin dört bir yanýnda insanlar cansiperane mücadele ediyor. Enkazlarýn baþýnda yakýnlarýný bekleyen insanlara herkes o acýlarýndan yardýmcý olabilmek için neredeyse uyumadan, en yakýn zamanda bu meseleyi atlatmak için büyük birlik ve beraberlik ortaya konuluyor. Neymiþ... Avusturyalý bir arama kurtarma grubu kendilerine þiddet uygulanýyor diye arama kurtarmayý býrakmýþ. Bu kadar yalaný ve buna benzeyen dezenformasyonlarý nereden, ne þekilde buluyorlar.
"BÜTÜN TÜRKÝYE SEFERBERLÝK ÝÇERÝSÝNDE"
Toplam 10 ilde 70 bini aþkýn polis memurumuz var, toplam 60 bini aþkýn jandarma var, bin de sahil güvenlik personelimiz var. Burada hem güvenliði tesis eden hem ulaþýlamayan köylere giden bir mücadele ortaya koyuluyor. Maalesef köstek olmayý kendilerine bir karakter olarak nitelendirmeye çalýþanlarý görüyoruz ve yaþýyorus. Hiçbir suç cezasýz kalmaz. 230 kiþi gözaltýna alýndý, 20'nin üzerinde tutuklama var. Her olayla ilgili de arkadaþlarýmýz hem enkaz alanlarýnýn, güvenliðini hem çadýr hem lojistik alanlarýnýn güvenliðini alýyor. Bütün Türkiye seferberlik içerisinde, bir taraftan münferit olaylar söz konusu. Burada bir ayakkabý maðazasý camý kýrýk durdu, kimse ayakkabý almadý oradan. Hala acaba Suriyelilerle ilgili nasýl bir yalan yanlýþ oluþturabilirim, acaba hizmetlerle ilgili nasýl bir dezenformasyon oluþturalým diye düþünüyorlar. Bir siyasi partinin genel baþkaný diyor ki "Hataylýlar benim dediðimi iyi anlar" diyor. Neyi anlayacaklar, bunlarla ilgili konuþtuðum için aziz milletim beni affetsin. Neymiþ Hatay'da yabancýlara konut satýþlarýna dikkat edilsin, bunun açtýðý belalarý hepimiz biliyoruz. Ucuz insanlar var, bunlar maalesef siyasetçi olmuþlar. Yüreði kara zihni kara insanlar var. Bu insanlarý en büyük insanlýk sýnavýnda tanýyoruz. Hatay'daki mülk satýþýyla ilgili depremin alakasý nedir?